Sandıkta Hukuk Arayışı ve Milliyetçi Avukatlar;

Hukuk terazisi çok hassastır.

Bütün tartıların yanlışı hukuk terazisinin doğruluğuna göre, ya düzelir, ya da yanlış tartmaya devam eder.

En doğru terazi olan "hukuk terazisi" kamu elinde şekillenir, bundan dolayıdır ki, insanların devlete güveni ya da güvensizliği "yargının" verdiği kararlarla orantılıdır.

Devlet kendisi adına karar veren hukuk adamlarını doğru seçmeli ve vatandaşlarının vicdanında kendisini sorgulatmamalıdır.

Asırlardır yaşadığımız topraklarda " şeriatın kestiği parmak acımaz" teslimiyetinin ardında, adalete olan güvenin ve adalet terazisinin doğruluğunun olduğunu unutmamak lazım.

Akıllarda ve gönüllerde yer etmiş bu lafın önemini kavramak, devletin adalet dağıtımındaki titizliğine devam etmesi gerekmektedir.

Bir gün devlet vicdanları yaraladığında " adaletin kestiği parmak acımaz teslimiyeti yerini, ferman Padişahınsa dağlar bizimdir" itirazına bırakır, işte o zaman tuzdan kokular çıkmaya başlamıştır demektir.

Kimsenin adalet terazisini bozmaya hakkı yoktur.

Hiç kimse hukukun üzerinde değildir.

Türk milleti adına verilen kararlar; milli refleksi olmayan, vicdanı özgür olmayan, ahlaken güçlü olmayan kişiler elinden çıkmamalıdır.

Gücünü siyasi erkin altında kaybetmiş, iradesini bir guruba devretmiş ve makamını dünya menfaatleri için kirletmiş hukuk insanlarının bu topluma verebileceği hiçbir şey yoktur.

Hukuk insanlarının baktığı pencerelerden, siyasi beklentiler, aferin alma arzuları, bir cemaat liderinden dua alma arzusu olmamalıdır.

Hukukun baktığı yer pencere değil, çatı olmalıdır.

Toplumun her kesimini eşit gören ve baktığı yerden her şeye hâkim olan felsefe, particilik, zümrecilik, cemaatçilik değil, milliyetçiliktir.

Hani derler ya; adalet bir gün size de lazım olur, Doğru bir laf ve bu yüzden doğru insanların, vicdan sahiplerinin ellerinde olmalıdır.

Bundan dolayıdır ki; Ankara barosu seçimlerinde milliyetçi avukatlar, hukuk için bir aradalar.

Bundan dolayıdır ki; Ankara barosu seçimlerinin doğru adresi Milliyetçi Avukatlar Grubudur, umarım başarılı olurlar ve yorulmuş hukuk sistemimize nefes alma fırsatı doğar.