SAMSUN Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndekiçalışma kapsamında hastanede doğan her bebeğe 'Hoşgeldin bebek' sertifikası, ameliyat olan her çocuğa da 'Cesur Çocuk' sertifikası veriliyor.
Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 1 yıl önce başlatılan uygulama ile hastanede yeni doğan her bebeğe 'Hoşgeldin bebek' sertifikası, ameliyat olan her çocuğa da 'Cesur Çocuk' sertifikası verilmeye başlandı. Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü Hacer Katırcıoğlu tarafından tasarlanan sertifikaların verildiği aileler ve çocuklar uygulamayı memnuniyetle karşıladı. Çocuklar için farklı uygulamalar gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirten Katırcıoğlu, şöyle dedi:

"Doğan her bebeğimiz ve ailelerine hediye olarak dünyaya geldiği için 'Hoşgeldin bebek' sertifikası tasarladık. Sertifikada yeni doğan bebeğin adı, doğum tarihi, boyu ve kilosu ve iyi dileklerimiz yazıyor. Akabinde ameliyat olan tüm çocuklara da bu uygulamanın bir örneğini yaparak 'Cesur Çocuk Sertifikası' vermeye başladık. Bu sertifikada da ameliyat tarihini yazıp ameliyat ve tedavi sürecinde göstermiş olduğu cesaret ve uyumlu yaklaşımdan dolayı çocuğumuzu tebrik ediyoruz."

Hastane Başhekimi Uzm.Dr. Alaiddin Domaç, iki sertifikanın da çok beğenildiğini söyledi. Başhekim Domaç, yeni doğan bebeklerin boy ve kilolarının da yazılı olduğu sertifikaların aileler, anne ve baba oldukları o özel günü hatırlattığını belirterek şöyle dedi:

"Bu sertifikayı saklıyorlar. Çok güzel tepkiler aldık. Ayrıca ameliyat olan çocuklar haliyle bir tedirginlik ve korku yaşıyorlar. Cerrahi operasyon olarak tedavi edilen her çocuğumuza da cesaretinden dolayı bir sertifika veriyoruz. Tedavisi sürecinde sağlık çalışanlarımızla uyumlu olduğu için ona da teşekkür etmiş oluyoruz. Bu çocuklarımızda sertifika aldıkları için çok mutlu oluyorlar."