Oruçlu olduğumuz süre uzadıkça açlık ve susuzluk daha baskın hale geliyor. İftar menüsünün hafif olmasından çok daha önemlisi sahurda yediğiniz yemekler. Açlık ve susuzluk çekmemek için sahurda tok tutan yiyeceklere yönelin.

Sahur sofrasında tuz oranı yüksek yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor. Salam, sosis, sucuk, tuzlu peynirler, pastırma ve zeytinleri sahur sofranızdan kaldırın.

BUNLAR SUSUZLUĞU ÇOK ARTIRIR

Kızartmalar ve yağ oranı yüksek yiyecekler gün içinde susuzluğunuzu fazlasıyla artırır. Oruçluyken susuzluk çekmemek için bunları yemeyin;

-Patates kızartması,
-Börek
-Açma
-Köfte
-Pilav
-Pizza

SAHURDA ÇAY İÇMEYİN

Şayet sahurda çay içmek gibi bir alışkanlığınız varsa bundan da vazgeçin. Çünkü çay içeriği itibariyle idrara çıkma oranını artırır. Bu da vücuttan hızlı bir şekilde su atılması manasına gelir. Bu yüzden oruçluyken çok susuzluk çekebilirsiniz.

SAHURDA BUNLAR YENİRSE ÇABUK ACIKIRSINIZ

Sahur sofrasında tok tutan yiyecekler bulundukmak kadar açlığınızı artıran yiyeceklerden uzak durmak da önemli. Sahurda yenen şekeri yüksek yiyecekler kan şekerinizi hızlı düşüreceği için daha çabuk acıkmanıza neden olur. O nedenle özellikle sahurda tüketmemeniz gereken yiyecekler şunlar;
-Kek
-Kurabiye
-Tatlı
-Çikolata
-Bal
-Reçel ve bunun gibi şekeri yüksek yiyecekler.

SAHURDA EKMEK BAŞKÖŞEDE OLSUN

Sahur sofranızdan ekmeği eksik etmeyin. Sahurda yiyeceğiniz iki dilim tahıllı veya çavdar ekmeği ihtiyacınız olan karbonhidrata bire-bir çözümdür.

1 ŞİŞE MADEN SUYU İÇİN

Eğer tansiyon probleminiz yoksa terleme ile vücuttan kaybedilen elektrolitleri yerine koymak için 1 şişe doğal maden suyu için. Her sahurda en az 3 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.