Sağlık Bakanlığı, İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda yaralananlar hakkında açıklama yaptı. Bakanlık son durumla ilgili, "8'i yoğun bakımda olmak üzere 19 yaralı hastanelerde tedavi görüyor" dedi.

Durumu en ağır olan yaralı ise patlamanın simgesi haline gelen 2.5 yaşındaki minik Asya. Beyin ve göz ameliyatı geçiren minik Asya, yoğun bakımda uyutuluyor.

BAKANLIK: 4 DAKİKA İÇİNDE 6 AMBULANS OLAY YERİNDEYDİ

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, patlamanın ardından 112 Komuta Kontrol Merkezine ilk çağrının saat 10.58'de geldiği hatırlatıldı. Olayın ardından ilk ambulansın saat 11.00'da bölgeye ulaştığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saat 11.04'te olay yerinde, 6 ambulans, 15 dakika içerisinde toplam 28 ambulans ve 3 UMKE ekibi ile yaralananlara müdahale edilmiştir. Bugün saat 09.00 itibariyle 8'i yoğun bakımda olmak üzere, 19 yaralının hastanelerimizdeki tedavisine devam edilmektedir."

MHP'Lİ ADAN YARALILARI ZİYARET ETTİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında yaralanan 19 kişiyi tedavilerinin sürdüğü Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Yaralıların durumları hakkında doktorlardan bilgi alan Adan, ailesiyle birlikte Adana'dan İstanbul'a gelen 2.5 yaşındaki Asya Başaran'ın durumunun iyi olmadığını söyledi.

"ANKARA'NIN YASINI TUTARKEN..."

Adan, " İstanbul İl Başkanımız ve il teşkilatının yöneticileriyle birlikte geldik. 2.5 yaşındaki çocuğumuzun durumu endişe verici. Diğerlerinin durumunda iyileşme var. Askerlerimizden de şehitlerimiz var. Milletimize başsağlığı diliyoruz. Ankara'nın yasını tutarken Taksim'de bir bomba olayıyla karşı karşıya geldik. Türkiye her günden daha fazla tek bilek, tek sestir. Bu kahpece eylemler yapanlar döktükleri kanda boğulacaklardır. Türk milletinin gücü, bölücülerin, bombacıların nefesini kesecek güçtedir. Türk devleti teröristlerle korkmadan yüzleşme mecburiyetindedir. Milletimize başsağlığı diliyoruz. Terörle mücadelede devletimizin yanındayız. Bütün samimiyetimizle söylüyorum Türk milletinin gücü bu aşağılık iradenin nefesini kesecek güçtedir. Asya'nın annesinin iyi olduğu bilgisini aldık" dedi.