CHP'nin hafta sonu gerçekleştirilen 36. Olağan Kurultayı'nda partililerin zehirlendiği kumanyayı dağıttıkları iddia edilen firmalar, suçlamaları kabul etmedi.

Gıda zehirlenmesinin "dağıtılan yiyeceklerden mi yoksa dışarıda satılan ürünlerden mi kaynaklandığı" konusunda kendi içinde bir soruşturma yürüten CHP, sorumluların tespiti ve cezalandırılması için de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Konuya ilişkin tartışmalar devam ederken, AA muhabirine açıklamada bulunan kurultayda kumanyaları dağıttığı ileri sürülen "Yıldız Yemek" firmasının sahibi, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kurultayda yüze yakın partilinin zehirlendiğini belirten Keskin, dağıtılan yemeklerin, CHP Genel Merkezi'nin anlaştığı organizasyon firmasınca yaptırıldığını ifade etti.

Zehirlenmeyle ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığına gerekli numunelerin verildiğini anlatan Keskin, yemeğin dağıtımını yapan firmanın Sağlık Bakanlığınca kapatıldığı yönünde bir duyum aldıklarını aktardı.

Keskin, her iki bakanlığın da tahlil sonuçlarını beklediklerine dikkati çekerek, "Zehirlenme olayından organizasyonu yapan ve yemekleri dağıtan firma sorumludur. Bununla ilgili gerekli kanuni süreç devam ediyor. 'Yemeği dağıtan firmanın Ankara İl Başkanına ait olduğu' yönünde dedikodular yayılıyor. Bizim firmamızın branşı farklıdır ve bu işlere girmez. Yaşanan olay, bana karşı bir siyasi malzeme olarak kullanılıyor. İftiraya maruz kaldım." diye konuştu.

"İnceleme 1-2 güne açıklanacak"

Kurultayda zehirlenme olayına yol açan kumanyayı dağıttığı iddia edilen firmalardan "Reva Yemek" de iddiaları kabul etmedi.

"Reva Yemek" yetkilileri, yaptıkları açıklamada, "Kurultayda herhangi bir kumanya dağıtma işlemi yapmadıklarını, iddialarda ismi geçen şirketle isim benzerliklerinin olduğunu" öne sürdü.

Zehirlenmeye ilişkin kesin bulguları ortaya koyacak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı inceleme sonuçlarının, 1-2 güne kadar açıklanmasının beklendiği belirtildi.

"Çok üzgünüz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurultaydaki kumanyadan zehirlenme olayı ve firmanın Adnan Keskin'e ait olduğu iddialarına ilişkin, "Onun şirketi olmadığını biliyorum. Tabii çok üzgünüz, yetkililer bu durumu ortaya koyanlar hakkında da yasal takibatı yapacaklardır." dedi.

Torun, zehirlenen tüm vatandaşların taburcu olduğunu bildirdi.