Eski gazete okuma merakım ömrüm nispetinde kadimdir. 19 Haziran 2003 tarihli Sabah Gazetesini buldum arşivimde. Bir haber paylaşayım;

trong>"6'ncı paketle neler değişecek?
Meclis'te Genel Kurulu'nda bugün görüşülmesi beklenen "6'ncı Uyum Paketi"nde yer alan düzenlemeler özetle şöyle sıralanıyor;

* Televizyonda Kürtçe yayın: Tasarı, kamu ve özel televizyonlarda da günlük yaşamda kullanılan farklı dil ve lehçelerde yayın yapılmasını içeriyor. Komisyonda Kürtçe yayınların denetlenebilmesi için bölge müdürlüklerinin kurulmasına izin verildi.

* Sinagog ve Kiliseye izin: İmar Yasası'nda yapılacak değişiklikle, imar planları yapılırken cami yerine ibadethane yeri ayrılması benimseniyor.

* TMY 8 Kalkıyor: Tasarı, "devletin bölünmez bütünlüğü aleyhine propaganda yapma" suçunu tanımlayan Terörle Mücadele Yasası'nın tamamen kaldırılmasını öngörüyor.

* DGM'ler normalleşiyor: Tasarıyla, DGM'lerin soruşturma ve yargılama usullerinin değiştirilirken, gözaltında avukat bulundurma gibi hükümler getiriliyor.

* Ölüm cezası sınırlandırılıyor: Ölüm cezası, Orman Kanunu ve Kaçakçılık Yasası gibi düzenlemelerden de çıkarılıyor.

* Denetleme Kurulu: Sinema, Video ve Müzik Eserleri Kurulu'nda bulunan MGK temsilcisinin görevine son veriliyor.

* İsteğe göre isim: Çocuklara, sadece ahlak kurallarına uygun düşmeyen ve toplumu inciten isimler konulamayacak. Tasarıdaki bu hüküm de Kürtçe isim konulması tartışmalarına son verecek.

...

* Seçimlerde gözlemci: Seçimlerde AB Türkiye'de gözlemci bulundurabilecek.

* Yargılanmanın yenilenmesi: Tasarıyla, İdari Yargılama Usülü Kanunu'nun "yargılamanın yenilemesini" düzenleyen maddesine ekleme yapılıyor. Buna göre; hükmün, İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşme'nin veya eki protokollerin ihlali suretiyle verildiğinin Avrupa İnsan hakları Mahkemesi'nin kesinleşmiş kararıyla tespit edilmiş olması halinde yargılama yenilenecek."

Bu haberin adı Perşembe olsun, Cuma'nın gelişi de perşembeden belli değil mi? Evet bence öyle. Yukarıdaki haber 19 Haziran 2003 Perşembe gününün. Haberin kaynağı ise o günkü Sabah Gazetesi. Bu tarih iktidarın ilk birkaç ayına aittir.

Bir başka haber de şu;

ABD'den Gül'e davet

Dışişleri Müsteşarı Ziyal'in Washington ziyaretini "Başarılı ve ileriye dönük" olarak değerlendiren Marc Grossman, Abdullah Gül'ü de ABD'ye davet etti.

....

OLAN OLDU İLERİ BAKALIM
Grossman, "Sayın Ziyal, Washington'u ikna edebildi mi? Türkiye ile ABD arasında görüş ayrılıkları var mı?" şeklindeki sorulara şöyle yanıt verdi "Bence şunu görmek çok önemli. Sayın Müsteşar Ziyal çok iyi karşılandı burada, çok üst düzey ve başarılı görüşmeler gerçekleştirdi. Sayın Müsteşar'a da şunu söyledim. Bir Mart'ta olan oldu artık ileriye gitmek gerekiyor ve birlikte çalışmamız gerekiyor. Yapacağımız işlerin listesi çok uzun..."

Mantık bu; Olan oldu ileriye bakalım. Camiler yıktık, tecavüz ettik, evler yaktık, kitaplar yırttık. İleriye bakalım. Ondan diyorum, Cuma geldi mi geliyor mu?

Selametle...