Bir önceki yazımıza ilaveten yazılmıştır... "Kilit, Anahtar, Kapı" dediğimizde ‘bin'li yılların sürecini ve metodunu formüle etmiş oluyoruz. Sonra Konak, sonra Çatı...

Nasıl da mesuttu bahçemizin gülleri, o vakit. Sonra bir şiir yazmış Mehmet Akif;

"Viranelerin bekçisi yaslı baykuşlara döndüm.
Gördüm de hazanında şu cennet gibi yurdu.
Gül devrini görseydim dalında bülbül olurdum.
Yâ Rab beni daha evvel getirseydin ne olurdu ."

Sonra da İstiklal Marşını yazmış üstad...

Bir daha İstiklal Marşı olmasın bu bağrı yanık milletin diye yazıyoruz inanın...

‘İki bin'li yıllardaki formülümüz; oy, iktidar, medeniyet...

Benim âcizane iki başlığım var, oy için;

1-Partinin tabanı.

2-Tabanın partisi.

Meseleye buradan bakmak lazım diyorum. Bugün MHP'nin tabanı dediğimizde aklımıza gelen sayı hiç de az değil. Bu taban her halükarda MHP'ye oy verecek olan kitle. Yani bu kitle ilçe başkanlığının kirasını cebinden öder, çayını, şekerini alıp partiye öyle gider. Bu kitle partinin sahibidir. Bir de bu kitlenin komşusu, dünürü, akrabası olan, MHP'nin bu kitlesine ‘kapsayıcı küme'lik yapan bir ‘muhafazakâr taban' var. Bir başka ifadeyle muhafazakâr taban %75'e yakın bir oran ile ifade edilirken bu oran içinde MHP'nin tabanı %15'tir.

Şimdi şu gerçeği görmek lazım diye düşünüyorum; muhafazakârlık da içerisinden muhtelif fikir ve ideolojiler çıkarmış olan bir duygu ve duruştur. Beslendiği kitle ise ‘solcu, materyalist, ateist, beynelmilel' yığınlardır. Bunlara vurmak her muhafazakâr ideolojik hareketi besler (dengeli beslenmek ve şişmemek de esastır, notunu ilave edelim). Bu genetik bilimini de içerisine alan bir meseledir. 

Bütünleştirmek istemek ayrışımı kabulü ihtiva eder mi bilmem ama %25'in nazına oynamak bizi %60 ile sorunlu yapıyor, desem yeridir. Buna bir de AKP'nin birkaç stratejik hamlesi eklenince ne hikmetse biz hep ‘sol ile kol kola' olan parti oluyoruz. Başbakanın özellikle ihtimam gösterdiği, siyasi hamle ve davranış önceliğine zemin tam da burası.

Oy, iktidar ve medeniyet için yazmaya devam edeceğiz, Allah'ın izniyle. Fakat bilhassa şunu belirteyim; MHP, bir tabanın partisidir. Milliyetçi, muhafazakâr, bağrı yanık, sistemden çekmiş, canı yanmış, fukara bir tabanın partisidir. Orada buluşacağız. Oradaki çocukların ellerinden tutup gökdelenlerimize götüreceğiz.

Bırakın ‘oy'u, Medeniyetimiz tam da bu değil mi?

Selametle...