Oğlum seni leylek getirdi

Selçuklu Türkiye'si kanla kurulmuş irfanla yoğrulmuş temelleri ise inançla atılmıştır.

Sayıları bilinmeyecek kadar küçük cephe savaşları, tarihe yön veren meydan muharebeleri, kahraman komutanlar, adil hükümdarlar.

Malazgirt kilidinin açılması ile inşa edilen muhteşem imparatorluk, tarihteki kutlu yerini almaya başladığında, sayfalarını rakamlarla anlatamayacağımız kitaplar, kitapları yazan mürekkepli eller ve tarihin unutmadığı, unutamadığı bilim adamları Selçuklu Türkiye'sinin temelleri olmuştur.

Savaşa giden erlerinin dönmemesi üzerine, gelinlerin döktüğü gözyaşı, devletin tuğlalarını oluştururken, adaletin hüküm sürdüğü, tarlanın, bağın, bostanın bereketi ve helal kazancı ile zenginleşen millet tuğla üzerine tuğla koymuştur.

Milletteki devamlılık, kültür ve medeniyet Selçuklu Türkiye'sinin adını Osmanlı Türkiye'si olarak değiştirdiğinde, Türk milletinin tarih karşısındaki ödediği bedeller fazla değişmemiştir.

Selçukluda olduğu gibi, Osmanlıda da kanla kurulan, irfanla yoğrulan, inançla temelleri atılan bir devletimiz olmuştu.

Aynı coğrafyada, aynı milletin aynı aşk ve ahlakla kurduğu devlet, Osmanlı Türkiye'siydi.

Adaleti önemseyen, ilme değer veren, askerini kutsayan "Osmanlı" insanlık tarihindeki yerine onurla oturduğunda, geçmişinden kopmayan, geleceğe emin adımlarla yürüyen, yol haritasını doğru çizen devlet adamlarının önderliğinde, asırlara yürümüş kutlu bir devlet idi.

Türk milleti karşılaştığı her felaketten tarihi dersler çıkartmasını bilmiş, muhteşem imparatorluğun çöküşüne rağmen, insanlık tarihindeki onurlu yolculuğuna devam etmiştir.

Cumhuriyet Türkiye'si, Türk milletinin büyüklüğünün tarih önündeki ispatıdır.

Selçuklu ve Osmanlı'da olduğu gibi, kanla irfanla yazılmış bir destan, ahlak ve adaletle başlayan bir yolculuk, zaman zaman sekteye uğrasa da Allah'ın izni, büyük Türk milletinin sağduyusu sayesinde, sonsuz yolculuğuna devam edecektir.

Devletlere isimlerini tarih verir.

Selçuklu Türkiye'si ve Osmanlı Türkiye'si tarihin kazanımlarıdır.

Cumhuriyet Türkiye'si ise iki muhteşem Türk imparatorluğunun devamı ve bakiyesidir.

Bu aralar devletimize "yeni Türkiye" diyen bir kısım tarih bilmez, yordam bilmez kişilerin artmasından dolayı bana soruyorlar, nedir bu yeni Türkiye diye?

Cevabım şu;

Baba ben nasıl oldum diye soran çocuğa, oğlum seni leylek getirdi diyen babanın cehaleti ile eş değerdir.