Hayvanat Bahçesi'nden bir aslan kaçmıştı. Önüne geleni pençeleyerek caddelerde, sokaklarda koşmaya başladı. Eli silahlı polisler, askerler ardına düştüler. Ama aslana bir türlü yetişemiyorlardı.

Sokaklardan birinden caddeye çıkan ufak tefek, çelimsiz bir adamla aslan burun buruna geldiler. Pencereden bakanlar, "Şimdi şu zavallıyı da parçalayacak..." diyorlardı. Oysa adam hiç telaş etmeden elini cebine atıp tabancasını çıkardı, ateş etti. Aslan yere yuvarlanıverdi.

Herkes bu gözüpek adamın çevresine toplandı, tebrik ettiler. Olay yerine gelen gazeteciler adını sordular.

- Söylemem, dedi.

- Gereksiz yere alçakgönüllülük göstermeyin. Bu, büyük bir kahramanlıktır.

- Söylerim ama yazamazsınız.

- Biz yazarız, dedi gazeteciler.

- Mademki yazacağınıza söz verdiniz, söyleyim. "Ben, Ülkücüyüm."

Herkes şaşkın şaşkın bakınırken adam gülümseyerek uzaklaştı.

Ertesi gün gazetelerde yer alan haberin başlığı şöyleydi:

"Acımasız Ülkücü, zavallı bir aslanı tabancayla vurdu."

***

Bu fıkrayı bir kez daha niye mi anlattım. Konu yine MHP ve medya ilişkisi… Daha ziyade belirli zihniyetlerin elinde olan medyanın MHP düşmanlığı…

Yıllardır MHP'yi itibarsızlaştırma misyonunu yüklenen bu tür medyanın, özellikle son yıllarda  "MHP, AKP'nin koltuk değneği oldu" algısını güçlendirmek için elinden geleni yaptığına şahit oluyoruz. 

"MHP, AKP'nin koltuk değneği oldu" şeklindeki bu algının ana kaynağı CHP, HDP, Doğu Perinçek, FETÖ, PKK ve yeni kurulan İP'tir. Bunların üretimini propagandaya dönüştürende satılmış medyadır.

Mesela MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli şu tavırları sergilediğinde bu propagandayı köpürtmektedirler:

* Terörle mücadelede sonuna kadar AKP hükümetinin yanındayız.

* Irak ve Suriye'den gelecek tehditlere karşı AKP hükümetinin yanındayız.

* Batı'dan yükselen Türkiye düşmanlığı karşısında AKP hükümetinin yanındayız.

* ABD'nin Türkiye'ye karşı tutumu karşısında AKP hükümetinin yanındayız.

* NATO'nun büyük önder Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaptığı alçaklık karşısında AKP hükümetinin yanındayız.

***  

Bu tavrı görür görmez hemen "MHP, AKP'nin koltuk değneği oldu" propagandasına başlayanlar, geçen gün Kemal Kılıçdaroğlu'nun "NATO'yu kınıyoruz" dediğinde ise Hürriyet başta olmak üzere birçok medya hemen "Kılıçdaroğlu'ndan ERDOĞAN'a tarihi destek" başlıkları atarak, imaj çalışması yaptılar. Oysa CHP bu tavrında bile fazla dayanamamış ve NATO olayını "tiyatro" olarak gördüğünü ifade etmeye başlamıştır.

MHP'nin siyaset üstü olan milli duruşu ve tavrını "koltuk değneği" olarak görenler, CHP'nin yapmacık bir tavrını nasıl "tarihi destek" olarak görebiliyor? 

Buradaki ikiyüzlülük apaçık sırıtmaktadır.

Oysa MHP muhalefet yapılması gereken yerde de en sert eleştirileri AKP'ye yapmaktadır?

Barzani konusunda, FETÖ mücadelesi konusunda, Özerklik konusunda, Atatürk ve Cumhuriyet konusunda MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yüksek sesle ifade ettiği muhalefet tarzını Türkiye'de kim yapabilmiştir?

Mesela, Kemal Kılıçdaroğlu ağzına Barzani ve Türkmenleri alabilmiş midir? Bu konularda nasıl bir muhalefet sergilemiştir?

Ama buna rağmen bazı satılmış medya unsurları ve onları besleyen siyasiler MHP'nin duruşunu "MHP, AKP'nin koltuk değneği oldu" şeklinde değerlendirebiliyor.

Bu oyunlara kimse düşmemelidir.

Bu oyunlara düşenler, bilerek yahut bilmeyerek Türkiye'yi zayıflatmak isteyenlere destek olmaktadır.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Milliyetçi Hareket'in yıllardan bu yana yaptığı tespit ve itirazların haklılığı ortadadır.

Bu nedenle terörle mücadelede ülkemizin ve milletimizin yanında duruyor, sadece elimizi değil, gövdemizi ve bütün benliğimizi taşın altına koymaya hazır olan bir kararlılık iradesi sergiliyoruz.

Bundan rahatsız olanlar çoktur.

Bu duruşumuza kulp takmak için tetikte bekleyenler fazladır.

Ancak biz dedikoduya, itham ve iftiralara pabuç bırakacak, eyvallah edecek aciz, pısırık, ürkek ve korkak bir hareket değiliz, aksini düşünenlerin ise Allah'ın izniyle alnını karışlar, heveslerini kursaklarında bırakırız." Haykırışlarını iyi anlamak için vatansever olmak yeterli olacaktır.

Batı'nın, ABD'nin, PKK'nın, FETÖ'nün koltuk değneği olanlar MHP'yi ve Devlet Bahçeli'ye elbette saldıracak… Ama sebep ortadadır. Görenlere, bilenlere selam olsun…