MHP Alparslan Türkeş Ve Devlet Bahçeli

 

Milliyetçi Hareket Partisi 47 yıllık geçmişi olan bir siyasi harekettir. Gelenekleri, uygulamaları ve uyguladığı siyaset, dünya ve ülkemizi okumaları açısından, binlerce yıllık devlet geleneğimizin, kusursuz ve rakipsiz temsilcisidir.

Milli ülkümüzün birinci şartı olan, "devlet ebet müddet" ilkesi, Türk milletini yarınlara taşıma arzumuzun değişmez maddesidir.

Bundan dolayıdır ki; milliyetçi-ülkücü hareket, gelenekten, geleceğe, politikalarını, devleti ve milleti adına yapmıştır ve yapmaya devam edecektir.

"Milli devlet, güçlü iktidar" Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in, bizlere, ülkücülere çizmiş olduğu siyasi ülküdür. Bu nedenle "Milli devlet, güçlü iktidar" ülkücü hareketin politikası değil, aşkıdır.

Önce devlet;

Başbuğumuz Türkeş Bey, devletimizin içerisine düştüğü veya düşürüldüğü zaaflardan asla yararlanmamış, bu durumu siyaset malzemesi yapmamış, devlet tehlikede iken oy hesabına girmemiştir.

Hatırlayacağımız gibi, 49. Hükümet göreve geldiğinde, DYP-SHP koalisyon hükümeti kurulmuştu. Başbuğumuz Türkeş Bey liderliğindeki, MÇP 19 milletvekili ile 49. Hükümeti desteklemiş, teröre karşı verilen mücadelede, "devletin" yanında yer almıştı. Bu destek hükümete değil, devlete idi.

Aynı destek 50. Hükümete de devam etmiş, terörle mücadelede, hükümet zafiyetten kurtulmuş, devlet diz çökmemişti.

Aradan geçen yıllar, ülkemizin, ülkümüzün ve ülküdaşlarımızın kaderini değiştirmedi.

Devletin bekası ve milletimizin yarınları için "önce devlet" düşüncemiz devam etmektedir.

Bu günlerde, Sayın Bahçeli tarafından hükümete terörle mücadele konusunda verilen destek, "devlete" verilen destek olarak anlaşılmalıdır.

Devletimizin karşılaştığı tehlike artmış, terör örgütleri ülkemizi içeriden ve dışarıdan tehdit etmeye devam etmiştir, etmektedir.

Bu destek, bütün icraatlarını eleştirdiğimiz ve milli bulmadığımız AKP iktidarına verilen destek değildir.

Bu destek, vaktiyle terör örgütleri ile sarmaş dolan olan hükümete değildir.

Bu destek, bütün ikazlarımıza rağmen, yanlışta ısrar eden hükümete değildir.

Bu destek, yolsuzluk batağına batmış bir hükümete değildir.

Bu destek, Türk devletine ve Türk milletinedir.

Dün Türkeş Beye yapılan eleştiriler ne kadar haksız ve anlamsız ise, bu günde Devlet Beye yapılan eleştiriler o kadar haksız ve anlamsızdır.

"Milli devlet, güçlü iktidar" aşkımız, yarınlarda bir devletimiz olmadıktan sonra neye yarar.

Önce devlet ve ardından hep beraber, "güçlü iktidar"

Eleştirme enerjimizi çalışmaya ayırdığımızda olacaktır.

Ve o gün yakındır.