Meral Akşener’e Bir Mektupta Ben Yazdım

 Ortadoğu Gazetesi yazarı, ülküdaşım Yıldıray Çiçek “Meral abla’ya” bir mektup yazmıştı.

Posta kutumda bulamadım, mahallenin çocukları çalmıştı, evde yoktum bahaneleri ile mektubu okuyamamış olanlar olabilir. Bu yüzden bir mektupta ben yazıyorum.

Meral abla;

Biliyorum, toplumumuzda hanımlar yaşları konusunda hassastır, yaşlarının sorulması ve ya söylenmesinden hoşlanmazlar. Benim yaşınızı konu ederek meseleye başlamamın cinsiyetinizle alakası olmadığından emin olun.

Meral abla; 59 yaşındasınız. Ülkücülük iddianız için, tecrübeyle dolu son derece verimli bir yaş. 19 yaşında ülkücü hareketle tanıştığınızı var sayarsak, 40 yıldır bu hareketin içerisinde olduğunuz “olmanız gerektiği” gerçeği karşımıza çıkmaktadır.

Oysa ülkücü hareket içerisinde, Ülkü Ocakları bünyesinde, sizden bir hatıranızı ya da bir hikâyenizi daha duymuş değiliz. Sizden duymadığımız gibi, bir arkadaşınızın da çıkıp, bu konuda sizden bahsettiği veya sizi anlattığı daha vaki olmamıştır.

Prof. Aziz Sancar hocanın, Beşiktaş Ülkü Ocakları’nda çekilmiş resimleri, bunca yıldır hocamız tarafından hala ve itina ile saklanmışken, sizin, ülküdaşlarınızla bir kare fotoğrafınızın olmayışı biraz garibime gitti be ablam.

Bunca geçmiş zaman içerisinde, bir ocak gecesi, bir ocak semineri ola ki bir parti mitinginde izine rastlayana rastlamadık daha.

Bire hayıflanıyorsun, “Başbuğumuzu” Başbakan yapamadık diye, ah be ablam, siyasette bu denli unutkanlık pek hoş karşılanmaz, sen o tarihlerde, Tansu Çiller’i Başbakan yapmanın telaşında değil miydin?

Şimdi diyorsun ki; bunların ne önemi var, ben Genel Başkan olursam MHP’yi iktidara taşıyacağım.

Bu iradeyi ve beceriyi, MHP İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan adayı olduğunda göremedik. Partimiz, senin aday olduğunda alınan oyun altına hala düşemedi.

Milletvekili adayı olduğunda, İstanbul’da bizleri şaşırtacak bir oy fazlalığı gözükmedi.

Çokta kerametli birisi değilmişsin be ablam.

Sen iktidarda olan bir partinin bakanı iken, mensubu olduğun DYP baraja takıldı, şimdi Türk siyasetinde öyle bir parti yok.

O muhteşem kurtarıcılığını DYP’de deneyemedin mi be ablam.

Şimdi seni baş tacı yapmış ülkücülerin hatırını say, MHP’yi de, kuruttuğun DYP gibi kurutmaya çalışma.

Ülkücü hareketin, Türk devleti yaşadıkça yaşamaya azmi var. Senin nefesin bunu kaldırmaz.

Senin nazik bedenin, mücadele gücüne sahip olsa idi, bakanı olduğun partinin, tarihin çöplüğüne gitmesine müsaade etmez, orada mücadele eder ve o partiyi yaşatırdın.

Meral abla;

Eskiler derki; hazıra dağ dayanmaz, sen hazıra alışıksın, sen, değil ülkücü hareketi yönetmek, Ülkü Ocaklı bir gencin ufkuna dahi yetişemezsin.

İddiaların, ülkülerin, heyecanın ve nazik bedenin bu mücadele için çok zayıf kalır be ablam.