div>

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun sosyal medya sayfasındaki "Ülkücü kardeşlerime ve dava arkadaşlarıma sesleniyorum. Alptürk TV tarafından hazırlanmış olan ekteki videoyu izleyip evet veya hayır deme kararını ona göre veriniz lutfen. 14 yıldır ülkeyi yöneten ve bütün milli değerleri ayaklar altına alan ilgili şahsı, ülkücülere, milliyetçiliğe, Türklüğe, Genelbaşkana bu kadar hakaret sonrası bugün samimi buluyor ve doğru yolu buldu diyorsanız mesele yok. " şeklindeki cümlesini okuyunca ve paylaştığı videosunu izleyince nedense başlıktaki mantık bende canlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye, MHP Lideri Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 15 Temmuz darbe girişimine kadar çok ağır şeyler söylediler.

MHP Lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz hafta Star Tv'den Nazlı Çelik'e yaptığı açıklamada geçmişte yaşananları "Ülkeyi düşünen yok. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili olarak bir takım şeyler söyleniyor. Ben de ne söylemişsem arkasındayım. Değişen bir tane cümlem yok ama bir de Türkiye gerçeği var." şeklinde izah etmişti. Zaten herşeyin özeti bu cümle içindedir.

Ben de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en fazla dava açtığı yazarların başında gelen birisi olarak, yazdığım hiçbir şeyi ne inkâr ediyorum, ne yok sayıyorum. Her yazımın arkasında o günlerin şartlarını da göz önünde tutarak duruyorum. 15 Temmuz günü ve sonrası farklı bir Türkiye gerçeğini de kabul ediyorum. Terörle, darbeyle kuşatılmaya çalışan bir Türkiye üzerinden değerlendirmeler yaparak bugünleri okumaya çalışıyorum.

Şimdi gelelim Fethullah Gülen'le yol yürüyen Yusuf Halaçoğlu konusuna… 

Yanlış anlaşılmasın "Yusuf Halaçoğlu FETÖ'cüdür" propagandası yapmak için bu başlığı yazıma koymadım.

"Evet" cephesinde mesafe açmak için "Recep Tayyip Erdoğan Ülkücülere hakaret etti, Devlet Bahçeli Erdoğan'a neler söyledi neler" propagandası yapan Yusuf Halaçoğlu'na sormak lazım. Sizin "Hayır" cephesinde beraber olduğunuz Fethullah Gülen'in Ülkücülere hakaretlerini, kurduğu komploları unuttunuz mu? Kitaplara yansıdığı kadarıyla sizde bir FETÖ mağdurusunuz sanırım!

"Hayır" cephesinde olan, Türkiye'de darbe girişiminde bulunmuş Fethullah Gülen Ülkücülere, Başbuğ Türkeş'e şunları diyordu: 

ü "Türkiye'de az insan öldürülmedi ki. O grup onu öldürttü, öbür grup diğerini. 12 Mart'ta da millet kanlı bıçaklıydı. Asker geldi müdahale etti. 12 Eylül'de yine millet kanlı bıçaklıydı. Millet birbirini öldürüyordu. Birbirini öldürerek bir yere varmaya çalışılıyordu. Bunların hepsi teröristti. O taraf da teröristti, bu taraf da. 

ü "Can damarını koparan, kanını içen en büyük hasmını dost zanneder." Evet, artık, "Türk Milleti" diyen, "vatan, ülke, ülkü, bayrak" sözlerini dilinden hiç düşürmeyen ve hatta "din, iman, Kur'an" fedaisiymiş gibi arz-ı endâm eden bir sürü eli kanlı insan bozması var meydanlarda. Bunlar "millî ruh" diye diye milletin önüne kuyular kazıyorlar, 'ruh kökü'nden bahsederken milletin kökünü kesiyorlar ve toplumu ruhsuzlaştırarak, kalbsizleştirerek kimseye sezdirmeden en sinsi planlarını uygulayabiliyorlar."

ü "Milletin sevdiği bir adamdı. Affetmem ben Menderes'i asmalarını, düşünün 33 sene geçmiş, affedemedim ve asılmasının % 50 vebali Türkeş'in boynunda."

Şimdi aynı "Hayır" cephesinde bulunduğunuz FETÖ'nün bu sözleri üzerinden "Yusuf hoca sende bunlarla berabersin" mi demek lazımdır? Ya da CHP'lilerin, PKK'lıların Ülkücü Harekete hakaretleri hiç olmadı da siz ondan mı beraber "Hayır" diyorsunuz. Anayasa değişikliğine böyle bir bakış açısı mı olur?

Siz, 1 Kasım seçimlerinden sonra Kayseri MHP İl Teşkilatının düzenlediği toplantı da "Devlet bey olmaz diye bir şey yok, Devlet bey kendi arzu ettiği müddetçe genel başkanlıkta durur veya 2018 yılında olağanüstü kongreye gidilir, kongrede aday olanlar aday olur, seçilirlerse onlar seçilir. Şuan Sinan Oğan ile olmaz ama velev ki Sinan Oğan genel başkan olsun ben MHP'den istifa ederim" dedikten kısa bir süre sonra gidip, Sinan Oğan imzalı bildiriyi tarlada okumadınız mı?

"Yusuf Halaçoğlu niçin böyle davrandın?" diye soranlara "Ülke için şu an canını veren şehitlerimize, gazi olan o kadar gencimize karşılık vatanın geleceği için tüm itibarım feda olsun." derken, hangi yüzle MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi eleştirebiliyorsunuz hayret doğrusu…

Koskoca Prof. Dr olmuşsunuz MHP hangi tehlikelerin önüne geçti, neleri engelledi göremiyor musunuz?

Evet, Yusuf Halaçoğlu Türkiye'ye en son darbe girişiminde bulunarak kötülük etmiş Fethullah Gülen safında niçin "Hayır" diyorsunuz bunu da siz açıklayın…

FETÖ'den tutuklu Mümtazer Türköne'nin evinde kapı arkasında saklanırken yakalanan adamlarla…

FETÖ'cü Emre Uslu'yu kurduğu kuruluşun dergisinde, internet sayfasında yazar yapan adamlarla…

FETÖ'nün imamlarıyla albüm dolduracak kadar pozu olan ve canlı yayında program sunan kişiye "Ben FETÖ'nün, Türkiye Belediye Başkanları Baş İmamıyım." diye mesaj attığı iddia edilen kişilerle…

Oğlu, kardeşi FETÖ'den gözaltına alınmış, ihraç edilmiş adamlarla…

Kameraların karşısına ikide bir geçip basın toplantısı düzenleyen Yusuf Halaçoğlu, sizler yaşanan 15 Temmuz darbe girişimini biliyor muydunuz da, birden ortada söylediğiniz sözler olmasına rağmen FETÖ'nün MHP üzerindeki "Değişim" projesine dahil olmuştunuz?

Ne de olsa bizzat yüzüme "Devlet bey, 2004 yılında bana bir oda, bir makam verse ben muhalif olmazdım, beni de böylelikle bitirmiş olurdu" dedikten sonra "Türkiye'de farklı gelişmeler olacak" diyen ve sonrada arkasına bakmadan MHP'deki görevinden istifa edip kaçan Ümit Özdağ denen tipleme "gel" diyor geliyorsunuz, "git" diyor gidiyorsunuz.

Fethullah Gülen'in Ülkücülere hakaretleri size göre kutsal da, Recep Tayyip Erdoğan'ın mı taşlanması gerekiyor?

Evet, siz de çıkıp "biz CHP, HDP, PKK, Perinçek, FETÖ ile şu ortak paydada buluşuyoruz" diyerek açıklamanızı yapabilirsiniz.

"Biz, TBMM Başkanlık seçimlerinde Deniz Baykal'ı destekleseydik, AKP'nin tabiriyle "dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz" diye bize yükleneceklerdi." demiştiniz… Şimdi bu muhteşem ekiple neyin peşindesiniz? 

CHP'nin televizyonu Halk Tv'den çıkmıyorsunuz, nerdeyse yatılı kalacaksınız şimdi…

Sizi kim yönlendiriyor? 

Yanınızdaki bu FETÖ bağlantılı adamlar kimler?

 
Yıldıray Çiçek/ORTADOĞU