İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri'' iddiasıyla gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılığın talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince arama ve el koyma kararı da alındı. Savcılıktan alınan talimat doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri, söz konusu 4 kişinin ikametlerinde arama yaptı.

İnternet sorumlu müdürü Olgun gözaltına alındı

Gazetenin internet sorumlu müdürü Olgun'un gözaltına alındığı, gazetenin sahibi Akbay'ın ise yurt dışında olduğu öğrenildi.

Savcılığın soruşturmayı, ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'', ''Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan'' suçlarından başlattığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fidan'dan gözaltı kararlarına ilişkin açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri'' iddiasıyla alınan gözaltı kararına ilişkin, "Sözcü gazetesinin yöneticileri hakkında... Şu anda zaten firari, hakkında yakalama var, gözaltı var, soruşturma işlemleri devam ediyor. Sadece patronu ve birkaç çalışanı." dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen programa katılan Fidan, çıkışta, Sözcü gazetesinin sahibi Akbay ve gazete çalışanlarının da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında gözaltı kararı alınmasıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı.

Bir gazetecinin, "Sözcü gazetesine yönelik operasyon bilgisi var. Birinci elden teyit etmek istedik. Böyle bir direktif oldu mu?" sorusuna karşılık, "Sözcü gazetesinin yöneticileri hakkında... Şu anda zaten firari, hakkında yakalama var, gözaltı var, soruşturma işlemleri devam ediyor." ifadesini kullanan Fidan, "Kimler var, isimleri var mı?" sorusuna da "Sadece patronu ve birkaç çalışanı." yanıtını verdi. 

Sözcü gazetesine ziyaretler

Bu arada, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş ve Eren Erdem ile eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sözcü gazetesini ziyaret etti.