div>

''MHP Genel Merkezi'ni basma, kuşatma ve polisle çatışma" çağrısını yaparak suç işleyen Aydınlık gazetesi yazarına "RIZA ZELYUT HEYET RAPORU ALMA VE TIMARHANE YOLUNDA!" başlıklı bir yazıyla cevap vermiştim.

Geçtiğimiz gün o da "BİR ÇİÇEK ÇOCUK" başlıklı bir yazıyla bana köşesinden cevap yazdı.

Bir zamanlar Fethullah Gülen'i öven, sonra MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi övmeye geçiş yapan, şimdi de Doğu Perinçek'i övgüye boğarak mesai tamamlayan Rıza Zelyut şahsıma "Ortadoğu Gazetesi'nde ülkücü havalarında yazan bir Çiçek çocuk var." demiş.

Kayseri Ülkü Ocakları'nda ortaokul çağlarından beri okul başkanlıklarında, yöneticiliklerde bulunmuş, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde "Genel Sekreterlik" görevlerinde bulunmuş şahsımı "Ülkücü havalarında yazan" şeklinde ifade eden tuhaf bir zekânın sahibi bu muhtereme sormak lazım: Senin sürekli değişen havan neye göre şekilleniyor?

"MHP Genel Merkezi'nin Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdim diye bir sürü yalanla bezediği yazısında bana hakaret yağdırıyor. " diyorsun. Bir yazar olarak elbette eleştireceksin, yazacaksın. Buna kim ne diyebilir?

Lakin "MHP Genel Merkezini kuşatın, gerekirse polisle çatışın" demek nasıl bir ruh halidir. Delirdin mi, oynattın mı? 

Ben şimdi "Vatan Partisi'ni basın, Doğu Perinçek'in etrafını kuşatın, onu binaya sokmayın, gerekirse polisle çatışın" desem suç işlemiş olmam mı? 

Bir yazar, bir gazeteci böyle bir ahmaklık yapabilir mi?

Bu nasıl yazarlık? 

Bu nasıl gazetecilik?

"Bir sürü yalanla bezediği yazısında" diyorsun. Rıza Zelyut buyur o yazım için beni mahkemeye ver. Bir tane yalanımı ispatla anında yazarlığı bırakacağım. Ve hatta Doğu Perinçek'in Vatan Partisi'ne üye olacağım !

Yalan yazmak, iftira atmak ve "MHP Genel Merkezi'ni kuşatın, gerekirse polisle çatışın" gibi çirkefleşmiş yazılar kaleme almak ancak senin gibilerin işi olsa gerek…

Yazdığı suç unsuru yazısından dolayı köşeye sıkışan Rıza Zelyut efendi!

Geçtiğimiz yıllarda beni MHP Genel Merkezi'ndeki odamdan telefonla arayıp, merhum Servet Kabaklı ile ilgili yazdığım yazıdan dolayı tebrik eden, öven sen değil miydin? 

Alzheimer hastalığına mı yakalandın da, o gün övdüğün bu yazarı şimdi aklınca küçümsemeye çalışıyorsun?

Buradan tüm Cumhuriyet Savcılarının dikkatini çekmek istiyorum.  Terör örgütlerinin cirit attığı günümüzde MHP Genel Merkezi'ne ve herhangi bir mensubuna yapılacak her saldırı da "MHP Genel Merkezi'ni basma, kuşatma ve polisle çatışma" çağrısında bulunan Rıza Zelyut başlıca sorumlular arasındadır. Bu durumu muhakkak not alın…

1980 öncesi de Aydınlık gazetesinin misyonu buydu. Kimi manşet yapıp, hedef gösterirse o kişi sol örgütler tarafından şehit edilirdi. Aydınlık gazetesinin bu manada birçok Ülkücünün şehit olmasında vebali vardır. Rıza Zelyut herhalde mazideki bu misyonu yaşatma peşindedir.

Birde bu Doğu Perinçek fikir çocuğu Rıza Zelyut'un yazısında "Bu çocuğun kafayı taktığı Doğu Perinçek'e gelince… O, hayatı boyunca Amerika ile dövüştü, Amerika için dövüşmedi. " cümlesi var ki, tam evlere şenlik…

MHP'yi teröristbaşı Öcalan ile yanyana gösterdiği için, 2014 yılında cezaevinden çıkar çıkmaz CNN Türk ekranlarına koşan ve orada kullandığı "PKK'lılara genel af çıkarılsın, Öcalan da serbest bırakılsın"  sözünü hatırlattığım için aklınca Doğu Perinçek'i övüyor. 

PKK'ya karşı her türlü tavizsiz duruşu olan MHP'yi ABD ve Öcalan çizgisine gelmekle suçluyor. Ama ömrü PKK'yı övmekle, desteklemekle geçmiş Doğu Perinçek'i bize pazarlıyor. Rıza Zelyut aklı işte bu…

"PKK'lılara genel af çıkarılsın, Öcalan da serbest bırakılsın"  diyen hangi Doğu Perinçek Rıza Zelyut anlat da dinleyelim?

Rıza Zelyut hele birde Doğu Perinçek'in şu sözlerini anlat bizlere!

"Kürt sorununa çözüm demokratik, federal, emekçi cumhuriyetidir. Türk milliyetçisi ve piyasacı düzen partileri Kürt illerinde iflas etti... Kürt milleti kaderini tayin hakkına kayıtsız şartsız sahiptir. Eğer isterlerse ayrı bir devlet kurabilir. Emekçilerin çıkarı, tam hak eşitliği ve özgürlük temelinde, gönül birliği gerçekleştirmektedir. Kürt illerinde referandum yapılmalıdır. Referandumda ayrılığı savunanlar da özgürce propaganda yapabilmelidir..." (Doğu Perinçek, 2000'e Doğru Dergisi, 15 Eylül 1991) 

"Türk milliyetçiliğine karşıyız. Mecbur değilim Atatürk milliyetçisi olmaya... Partimiz milliyetçiliği bir ideoloji olarak benimsemiyor ve Türkiye'nin ihtiyaçlarına da uygun görmüyor." (  Doğu Perinçek - Sosyalist Parti Kapatma Davası)

"İttihatçı kompradorlar, milli azınlıklar üzerinde de baskı ve katliam politikası uyguladı. Doğuda yüz binlerce Ermeni'yi katletti. Geri kalanlarını da yurtlarından sürdü. Arap ve Kürt milliyetçilerine çeşitli baskılar uyguladı. (TİİKP Savunma, s.154 -Doğu Perinçek)"

"Federasyon niçin özgürce tartışılmasın? Artık bu sorunun özgürce konuyulacağı ve Kürtlerin iradesinin serbestçe belirleneceği ortam yaratılmalıdır. Barışçı bir çözüm için PKK ile görüşülmelidir." (Doğu Perinçek)

Doğu Perinçek'in bu çizgisi kimin çizgisiydi Rıza Zelyut?

Şimdi de Doğu Perinçek'in kalemini sallıyorsun. Önce savunduğun adamların geçmişini ve halini öğren…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli seferberlik çağrısına "Biz Vatan Partisi olarak bu milli seferberliğin en başındayız" diye destek veren Doğu Perinçek konusuna dikkat çekmiştim. Niye bu duruma değinmedin Rıza Zelyut ? 

Doğu Perinçek'in çizgisi ABD çizgisi mi oldu şimdi bu?

Ah rıza Zelyut ah… 

Bende seni aklı başında bir adam sanırdım. Türkmen Alevi der ayrı bir sempatik gözle bakardım. Sen iyice uçmuşsun be birader!

CHP, HDP, FETÖ ve Doğu Perinçek çizgisinde MHP'ye saldır bakalım nereye kadar saldıracaksın…

Havasını bulamamış Rıza ZELYUT, kendine daha fazla güldürme. Var git işine…

 
 
Yıldıray Çiçek/ORTADOĞU