Sabah Gazetesi Güney Eki'nde 28 Eylül 2015 Pazartesi günü yayınlanan ve manşetten kullanılan 'Kasaplardan MHP'ye oy yok' başlıklı haberin yalan olduğu bildirildi. Büyükşehir Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur'un Sabah Gazetesi'ne tekzip gönderdiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, Saruhan Yağmur tekzipte, haberde geçen şekilde bir röportaj vermediğini, Sabah Gazetesi'nin, kendisini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yle karşı karşıya getirecek şekilde yalan ve yanlış haber yaptığını söyledi.
"Yalan haber üretim merkezi; Sabah Güney, 'Kasaplardan MHP'ye oy yok' haberi asparagas çıktı" başlığıyla Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesine de konulan açıklamada, Saruhan Yağmur'un tekzip yazısında şöyle denildi: "Gazetenizin 28.09.2015 tarih ve Sabah Güney eki 1. sayfasında yer alan, 'Kasaplardan MHP'ye oy yok' başlıklı haberinizde şahsım direkt hedef gösterilmiştir. Ben bu şekilde bir haber ya da röportaj yapmadım. Bu haberde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü'ye yönelik suçlayıcı ifadeler yer almaktadır ve haberde yazılanlar, tarafımdan dile getirilmiş gibi gösterilmiştir. Bizler kamu kurumu niteliğinde bulunan esnaf temsilcileriyiz. Bizler hiçbir parti gözetmeksizin, şu parti, bu parti ayrımı yapmadan hizmet ederiz. Bir siyasi partinin düşüncelerine zemin oluşturacak şekilde eylemlerin içinde olmayız. Gönderdiğimiz tekzibin, bugün yayınlanan haber boyutunda yayınlanmasını istiyoruz. Aksi halde yasal yollara başvuracağız."

cihan