Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), MHP'li üyesi Esat Çıplak, toplantıya katılamamasının sebebini ailevi nedenler olarak açıkladı. RTÜK'ün dün Digiturk'un 7 televizyon kanalını platformdan çıkarmasını görüşmek üzere yapacağı olağanüstü toplantı, AK Partili üyeler ile MHP'li üye Esat Çıplak'ın katılmaması sebebiyle gerçekleşmemişti.

Sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından açıklamalarda bulunan Esat Çıplak, şahsına yönelik tepkileri hatırlattı. Tepkilerin haksız ve yersiz olduğunu dile getiren Çıplak, "'Esat Çıplak RTÜK' yazarsanız dünyanın değil ama ülkenin, kurumların, değerlerin, insani kimliklerin, dini, milli, ahlaki kavramların sonunun getirildiği noktayı bir çok açıklamalarımda bulabilirsiniz. Sonuç: İçeriğini dahi bilmediğim verilen dilekçeden son anda haberim oldu. Sonuç: Sadece ve sadece insani ve ailevi bir sebepten katılamadım. İnsani... Ailevi... Ailevi..." ifadelerini kullandı.

Digiturk'e uygulanacak yaptırımlar ise kurulun 14 Ekim'deki rutin toplantısında ele alınacak. Digiturk'ün 7 televizyon kanalını platformdan çıkarması üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri harekete geçmişti.

cihan