Türkiye Cumhuriyeti'nin en kritik, en hayati seçimleri için artık son 5 güne girdik. Bu seçimlerde kimlerin milletvekili seçileceğinden, hangi partinin iktidar olacağından çok, Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığı ve yokluğunun kararı verilecektir. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'de bütün mitinglerinde meseleye böyle bakıyor ve onurumuzla oynayan siyaset tüccarlarının ve çıkar çetelerinin yakasına yapışmanın artık bir namus borcu olduğunu söylüyor. Bu seçimde bir yanda, AKP ve işbirlikçi çıkar çevrelerinin koalisyonu, diğer yanda milletini karşılıksız seven Türkiye sevdalıları vardır. 7 Haziran'da ya huzur kazanacak ya da hüsran sürecektir. Ya zillet hakimiyetini teyit edecek, ya da millet kazanacaktır. Ya Türkiye düzlüğe çıkacak, ya da milliyetsizler istikbalimizi karartacaktır. Oyalanacak vakit yoktur. Tehdit çok yakındır. MHP'den başka bir seçenek kalmamıştır.

Büyük fark oluşturdu
MHP lideriyle, programıyla, adaylarıyla, kadrolarıyla, çabasıyla ve imanıyla öne çıkmış, fark oluşturmuş ve büyük bir teveccüh görmüştür. Sayın Genel Başkan seçim öncesinde uyku orucuna girdiğini söylemişti. Durmuyor, dinlenmiyor, her yere yetişiyor. Anlatıyor, ümit veriyor ve yol gösteriyor. Duruşuyla, birikimiyle, dürüstlüğüyle, bilgisiyle başbakanlığa yürüyor. Türk milleti, açıklanan seçim beyannamesine inanmış ve sahiplenmiştir. Terörden işsizliğe, yoksulluktan yolsuzluğa ülkenin ağırlaşan ve derinleşen her sorununu ancak MHP'nin çözebileceği, insaf ve vicdan sahibi herkesin ortak kanaatidir.

Adaylar
Aday profili bakımından da MHP diğer partilere açık fark oluşturmaktadır. Son derece birikimli, liyakatli, dinamik, çalışkan ve dürüst adaylarla milletin karşısına çıkılmıştır. Millet her adayda kendini bulmuş ve inanmıştır. Bütün adaylar sahaya yayılmış ve iktidar yürüyüşünü en ücra köşelere kadar taşımışlardır. Gittikleri her yerde büyük ilgi görüyor ve bayrağı burca dikiyorlar. Ankara'da Erkan Haberal, bir adayın nasıl çalışması gerektiğinin, milletle nasıl kucaklaşılacağının, partisine, liderine, programına güvenmenin ve hepsinden önemlisi iktidar olmaya inanmanın destanını yazıyor. Bütün partilerin, bütün adayların gıpta ile baktığı, kıskandığı bir performans ortaya koyuyor. Nereye gitseniz, hangi sokağa girseniz, başınızı nereye çevirseniz, Erkan Haberal'i ve Milliyetçi Hareket Partisi'ni görüyorsunuz. Bu bir iddianın çok ötesinde, inanmışlıktır, kararlılıktır, güvendir ve imandır. Millet bu çabayı, bu niyeti, bu samimiyeti karşılıksız bırakmayacaktır.

İstanbul
Benzer bir gayreti İstanbul'da Mehmet Müftüoğlu'ndan görüyoruz. Gece-gündüz demeden, şartlar ne olursa olsun, koşuyor, koşturuyor, anlatıyor, kucaklıyor ve inandırıyor. Ülkenin halini anlatıyor. Bu gidişin sonunun nereye varacağını ortaya koyuyor. Milletin çaresiz olmadığını, MHP'nin ülkenin varlığının ve birliğinin teminatı olduğunu, her sorunu çözebileceğini, herkese ulaşılacağını ve bu yoldan hiçbir gücün kendilerini alıkoyamayacağını belgeliyor. Bütün adayları tek tek değerlendirme imkanım yok. Her biri diğerinden kıymetli, hepsi birbirinden çalışkan ve iddialı. MHP iktidarında ülkeyi yönetecek kadro budur.

Türkiye'nin son kalesi
MHP'nin bu durumu rakiplerini, özellikle iktidar sahiplerini çok tedirgin ediyor. Engellemek, karalamak, susturmak için şeytani planlar yapıyor, her yolu deniyorlar. Sayın Genel Başkan'da bu duruma dikkat çekmiş ve şu tespitleri yapmıştır: "Yürüyüşümüzden ödleri patlıyor, canları sıkılıyor, yüzleri asılıyor. Hesap soracağımızı biliyorlar. Türkiye'nin son kalesi, Türk milletinin son siperi olduğumuzu unutmuyorlar. Biz yenilirsek, önleri açılacak. Biz sinersek, kendilerine gün doğacak. Biz pusarsak, vazgeçersek hiçbir kaygıları da kalmayacak. Öyle düşünüyorlar, ki haklılar. Öyle inanıyorlar, ki ilk kez doğru söylüyorlar. Milliyetçi Hareket düşerse, Türkiye düşecektir. Milliyetçi Hareket çekilirse, Türklük uçuruma yuvarlanacaktır. Milliyetçi Hareket kaybederse, Türk milletinin bahtı kararacaktır. Buna izin veremeyiz, teslimiyete rıza gösteremeyiz, soysuzlara, soyanlara, sövenlere Türkiye'yi bırakamayız."

Tek alternatif
MHP her şeyiyle iktidarın tek alternatifidir. Seçim meydanları, milletin de MHP'den başka yol kalmadığına karar verdiğini ortaya koyuyor. MHP mitinglerinde toplama ve taşıma kalabalıklar, bindirilmiş kıtalar, yemlenmeye gelen fırsatçılar, Vali ve Kaymakamların baskısıyla katılmaya mecbur edilmiş öğrenciler, memurlar yok.Engellemelere, tehditlere, şantajlara rağmen meydanlar doluyor. Muhteşem kalabalıklara, yere-göğe sığmayan bir coşku ve sahiplenmeye şahit oluyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, bütün tahminler, bütün kamuoyu araştırmaları alt-üst edilecek ve bu seçimin tek galip partisi MHP olacaktır.