Fox Tv kanalı bir süredir bugün Devlet Bahçeli’nin “Liderler Fox’ta” programına katılacağını duyurdu.

Halbuki aldığımız bilgilere göre Fox TV MHP’ye bugün için (25-05-2015) program talebinde bulunduğu ilk andan itibaren MHP tarafından kendilerine Yozgat ve Sivas mitinglerinin olduğu bu sebeple bu tarihte yayına katılamayacakları defalarca bildirilmiş.

MHP tarafından Fox TV yetkililerine 25-05-2015 tarihindeki “program tarihinin kendilerine uygun olmadığı ve bu sebeple katılamayacakları defalarca bildirilmesine” rağmen, Fox TV’nin Devlet Bahçeli 25-05-2015’te yayına katılacakmış şeklinde duyuru yapmasının hangi amaca hizmet ettiğini, Fox Tv'nin nasıl bir oyun içerisinde olduğunu EtikHaber olarak merak ediyoruz.

Verilen hiçbir söz olmamasına, hatta aksine katılamayacakları bildirilmiş olmasına rağmen özellikle Fox Tv haber spikeri Fatih Portakal’ın twitter hesabından Devlet Bahçeli programa katılacakmış gibi sürekli duyuru yapması, program saati geldiğinde de “programa gelmedi” şeklinde tweet atılmasının yorumunu siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz.

MHP’nin resmi facebook hesabından da akşam saatlerinde konu ile ilgili açıklama yapıldı.

İşte o açıklama:

Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin FOX TV ekranlarında 25.05.2015 Pazartesi günü yayınlanacak olan Liderler Fox’ta programına katılacağı konusundaki iddialar ve yayın kuruluşunun tutumu hakkında gerçekleri kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Genel Başkanımızın Fox Tv ekranlarında 25.05.2015 Pazartesi günü yayınlanacak olan Liderler Fox’ta programına katılacağı yayın kuruluşu tarafından kamuoyuna duyurulmuştur.

Program talebi Özel kelem müdürlüğümüze iletildiğinde, belirtilen tarihte seçim çalışmaları ve miting programı dâhilinde Genel Başkanımızın Yozgat ve Sivas illerinde olacağı yayın kuruluşu ve program yapımcılarına iletilmiş, uygun bir tarih belirlenmesi durumunda Liderimizin programa katılabileceği belirtilmiştir.

Genel Başkanımızın seçim gezileri, miting programı konusunda yayın kuruluşları basın birimimiz tarafından 10 gün öncesinden bilgilendirilir. Fox Tv de bu konuda bilgilendirilmiştir.

Buna rağmen “Liderler Fox’ta” programının pazartesi yayınlanabildiği, yayın akışının buna uygun olduğu konusunda ısrar edilmiş, program başka bir tarihe alınmamıştır.

Genel Başkanımızın Ankara dışında, miting programında olduğu bilinmesine rağmen Genel Merkezimize canlı yayın ekipleri gönderilerek hazırlık yapılmak istenmiştir.

Basın mensuplarına ve yayın kuruluşlarına iletilen Seçim gezileri programı dışında Yayın Kuruluşlarından gelen canlı yayın ve röportaj taleplerine seçim ve miting takvimindeki uygunluğa göre tarih verilir. Liderler Fox’ta programı, miting programımıza uymadığı için kabul edilmemiş Milliyetçi Hareket Partisinin herhangi bir yetkilisi ya da resmi yayın organı böyle bir yayının olacağını ilan etmemiştir.

Genel Başkanımızın 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü Yozgat ve Sivas mitingleri için Ankara dışında olacağı, program teklifinin geldiği tarihte yayın kuruluşuna bildirilmiştir.

Bütün bu bilgiler ışığında Genel Başkanımıza Yayına çıkmadı ithamında bulunan yayın kuruluşu ve program yapımcılarına kamuoyunu doğru bilgilendirmelerini ve partimizi haksız ithamlarla karşı karşıya bırakmamalarını tavsiye ediyor,

Konuyu Milletimizin bilgisi ve takdirine sunuyoruz.