Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan  690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK), aile dostu dizilere teşvik  verilmesinden, yurt dışından Türkiye'ye yönelik yayın yapan televizyon  kanallarına ve arkadaş bulma programlarına kadar birçok alanda yapılan  düzenlemelerle yeni bir dönem başladı. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), KHK kapsamında medya hizmet  sağlayıcılarına yönelik düzenlemelerin 29 Nisan Cumartesi günü Resmi Gazete'de  yayınlanmasının ardından yapılan yayınları yeni düzenlemeleri dikkate alarak  mercek altına almaya başladı. Söz konusu düzenlemeler, yayım tarihi itibarıyla  geçerli olacak.

Düzenlemelerde en dikkat çekici uygulamalardan biri, uzun süredir  tartışma konusu olan yurt dışından Türkiye'ye yönelik yayın yapan televizyon  kanalları için gerçekleşecek.

Yurt dışından Türkiye'ye yönelik, büyük bölümü TÜRKSAT uyduları  üzerinden yayın yapan ve RTÜK'ten lisans almayan televizyon kanallarının cinsel  ilaçların pazarlanması, kumar oynatılması veya "0800"lü hatlar ile ilgili  yayınlarına karşı harekete geçildi.

KHK'de yapılan düzenlemeyle uydu üzerinden yayın yapan bu tip  kanallara, RTÜK'ten de lisans alma zorunluluğu getirildi. İzinsiz, ruhsatsız,  lisanssız yayın yapan kanalların tamamı kapatılacak. Bu yayınları  yapanlar  hakkında suç duyurusunda bulunulacak.