Ali Kınık şiirinde ne güzel tarifte bulunmuş:
"Kendi öz yurdumda ben miyim garip?
Beni bir köşeye atan utansın
Eğilmiyor diye, kurdu hor görüp,
İti el üstünde tutan utansın!.."
MHP Lideri Devlet Bahçeli oynanan oyunu gördüğü için 1 Kasım seçimlerinden önce Ankara miting konuşmasında "Algı operasyonlarıyla Türklüğü HDP'nin gerisinde bırakmak için mücadele verenler" diye seslenmişti. Oy oranında olmasa da, milletvekili sayısında maalesef başarılı oldular.
7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan manzarada, bol bol siyasi oyunlara şahit olduk.
7 Haziran seçimlerinden 5 ay önce Dolmabahçe'de HDP ile birlikte PKK'nın taleplerini kabul etme imzası atan AKP, akli dengesini yitirmiş şekilde sürekli "MHP, HDP ile işbirliği yapıyor" propagandası yaptı. Parti genel başkan yardımcılarının bile HDP'ye oy verdiği bir parti olan CHP ise MHP'yi sürekli PKK'nın partisi HDP'ye bulaştırmaya çalıştı. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş defalarca "MHP ile asla yanyana gelmeyiz" dese de CHP kendi kendine "Devlet Bahçeli'ye Başbakanlık teklif ettik kabul etmedi" tiyatrosunu oynadı. CHP'nin bu propagandaları aynı zamanda AKP'nin şeytani propagandalarını da beslemiştir.
MHP Lideri Devlet Bahçeli kim ne yaparsa yapsın kimse karşısında eğilmedi ve HDP'yi şehitlerimiz için, gazilerimiz için, bayrağımız için, vatanın bölünmez bütünlüğü için sonuna kadar "flu" gördü. Şimdi bazıları "flu" görmesiyle dalga geçiyor. Hem de AKP-HDP Başbakanlık sistemi için cilveleştiği, PKK'lı Leyla Zana'nın "Büyük Türk milleti" yerine "Büyük Türkiye milleti" diyerek ettiği yeminin yeni Anayasa'da yeni kimlik inşası yapılacağının ipuçlarını verirken, hala MHP ile uğraşanlar, alçaklıktan başka bir şey yapmıyor.
"Eğilmiyor diye, kurdu hor görüp, iti el üstünde tutan" alçaklar, sosyal medyada MHP ve HDP'nin TBMM'ndeki oturma düzenine ait fotoğrafı paylaşıp hem dalga geçiyor, hem de MHP'yi eleştiriyor.
MHP, HDP ile koalisyon kurmadığı için mi suçlu?
MHP, HDP ile beraber CHP'nin TBMM Başkan adayını seçmediği için mi suçlu?
Hele bir tane adı MHP Genel Başkan adaylığına geçen biri var. HDP ve Demirtaş'ı "Bu seçim, Demirtaş'ın kişiliğiyle HDP'yi Türkiyelileştirdi. Bu Türkiye için kazanımdır." (30 Temmuz 2014) sözleriyle Türkiye'de ilk öven adamdır.
O ki, HDP ile beraber CHP'nin TBMM başkanı adayını niye seçmediğimizi dahi sorguluyordu.
O ki, "HDP kesinlikle barajı aşar, MHP bu yönetimle barajı aşamaz" cümlesini Türkiye'nin en büyük gazetelerinden biri olan Milliyet'te seçimlerden 1 ay önce kuruyordu. Algıya bakar mısınız HDP övgülü, MHP yergili...
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Algı operasyonlarıyla Türklüğü HDP'nin gerisinde bırakmak için mücadele verenler" var dediği de bu olsa gerek...
Şimdi aynı adam kendi zekâsına bakmadan, Ülkücülerin aklıyla dalga geçer gibi, MHP ve HDP'nin oturma düzenine ait meclisten fotoğraf paylaşıp "HDP'nin gerisinde bırakma Projesini yerle bir edeceğiz" diyor... Allah Allah HDP'yi öven, MHP'yi "HDP ile beraber hareket etmedi" etmedi diye suçlayan sen değil miydin?
1 Kasım seçimlerinden sonra bile "MHP Eğer CHP ile HDP destekli bir iktidarı kuruverseydi.." diye yazılar yazan, oyunu HDP'ye veren Ahmet Hakan'la düşüp kalkmanın sonucu hep bunlar...
Ey HDP âşıkları, HDP sevdalıları, MHP üzerinde hesap yapanlar!
MHP, HDP'ye şehitlerimizin katillerine siyasi taşeronluk yaptığı için flu bakıyor. MHP, TBMM'nde sağa- sola oturunca, milletvekili sayısı artınca yahut azalınca bu konuda fikir mi değiştirecek?
Ne diyelim: Eğilmiyor diye, kurdu hor görüp,
İti el üstünde tutan utansın!.."

 

Yıldıray Çiçek/Ortadoğu