MHP'nin eksiği varsa, yanlış giden yönleri varsa bu hareketin öz evlatları el ele verip düzeltir. Bunun adına da "Değişim" değil, "onarım" derler... Değişim ifadesi bana hep soğuk gelmiştir. Her duyduğumda "Her değişim daima başka değişimlere ihtiyaç gösterir." sözü aklıma gelir nedense hep... Zaten şuan MHP'de değişim isteyenlere önderlik edenler "paradigma değişikliği" ifadesini sık sık kullanmaya başladı.

Yani "Değerler dizisi değişikliği" deniyor ona... Şuan "Değişim" diyenlere önderlik edene bakın, sicilinde "Bozkurt" işaretinden rahatsızlık var, Ülkücülükten rahatsızlık var, dinlerarası diyalog modelini referans alma var. O halde "Yeni MHP" yaratma arzusu bu "Değişim" ifadesinin içine gizlenmektedir. Bu tespitleri yaparken, "MHP'deki eksiklikler, yanlışlıklar görülsün, istişareler yapılsın" diyen tüm dava arkadaşlarımı tenzih ediyorum. Aslında onlarla aynı karede görünmemeleri içinde uyarıyorum.

Onlara sadece MHP'de her "Değişim" çığırtkanlığı başlatıldığında kimlerin destek verdiğini, kimlerin "Yeni MHP" anlayışından haz alacağını da göstermek istiyorum.

Şimdi MHP'nin çizgisine, davasına, ideolojisine öteden düşmanlık duyanlar MHP'de "Değişim" isteyenlere niçin destek verir ki?

Mesela köşesinde "Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'na Ey Metin Bey! Daha ne duruyorsun? Bir parti kur! Başına geç! Göreceksin ki, o partinin peşine milyonlar takılacak. Parti kur, MHP milletvekilleri de katılacak" diye yazan Rahmi Turan niçin MHP'de "Değişim" ister, niçin "Değişim" isteyenleri köşesinde cilalar ki?

Mesela her yazısında Ülkücü düşmanı Doğu Perinçek'i öve öve bitiremeyen, "Oyum Vatan Partisi'ne" diyerek oy verdiği partiyi açıkça yazan Sabahattin Önkibar niçin MHP'de "Değişim" ister ki?

7 Haziran seçimleri öncesi HDP'nin barajı aşması için televizyon ekranlarından, gazetedeki köşesinden elinden geleni yapmış olan ve AKP'nin onayı ile PKK'nın Suriye kolu PYD'ye silahlı yardım konvoyunun Türkiye'den geçmesini "PEŞMERGE topraklarımızdan geçerken...

Kürtlerin sevinç gösterisi yapmasına bozulanlara soruyorum:

Akrabalarının yardımına koşan silahlı kuvvetleri görünce ne yapacaklardı? Evlerine kapanıp ağlayacaklar mıydı?

Peşmerge topraklarımızdan geçerken...

Kürtlerin Obama için "Biji Serok Obama" sloganı atmasına şaşıranlara soruyorum:

Peşmerge'nin geçişini sağlayan asıl gücün ABD olduğunu bilen Kürtler ne yapacaklardı?

Amerikan bayrağını yakıp "Kahrolsun Obama" mı diyeceklerdi?" şeklinde değerlendiren Ahmet Hakan, MHP'de niçin bu kadar "Değişim" istemektedir? 1 Kasım sonrası tüm mesaisini niçin MHP'ye harcamakta ve "Değişim" isteyenlere her türlü fırsat ortamını sağlamaktadır?

Oyunu AKP'ye veren, AKP'nin Akşam gazetesinde AKP'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarını öve öve bitiremeyen, Ahmet Davutoğlu'nun Hac programında beraber poz verdikten kısa bir süre sonra "Bahçeli'nin koltuk savaşı" başlıklı yazı yazıp, MHP'de "Değişim" isteyenleri savunan yazı yazan Emin Pazarcı, niçin yıllardır MHP'de değişim istemektedir?

"Öcalan da siyasi muhatap olarak kabul edilmelidir" diyen, "Recep Tayyip Erdoğan ile kimyamız uyuşuyor. Vizyonunu, misyonunu takdir ediyorum. " diyen AKP'nin yayın organı Güneş'in yazarı Ahmet Yenilmez geçtiğimiz günlerde yazı yazmış, mahkeme kapısında nöbet tutan "Değişimcilere" sıcak mesajlar veriyor!

AKP'nin yayın organlarından Milat gazetesinin yazarı Seyfi Uzunkök "Devlet Bahçeli gidecek" diye kısa bir süre önce yazı yazdı. "Devlet Bahçeli bırakmalı" dedi ve "Değişimcilere" bol bol propaganda desteği verdi. Ve Türkiye'nin en tutarlı devlet adamı özelliği olan MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi "Gerekçem sadece tutarsız siyaset yapmasınaydı...." şeklinde eleştirdi. MHP'de "Değişim" isteyenlere destek verenlerin safında yer aldı.

MHP ile ilgili hangi haberi sunarsa sunsun konuyu MHP'de "Değişim" faaliyetlerine getiren, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin geçirdiği ameliyat sonrası hastaneden çıktığı anda saygısızca anket yapmaya kalkan, geçtiğimiz yıl canlı yayında 'Türkiye ABD'ye, Irak hükümetine, peşmergeye ve PKK'ya da teşekkür etmek zorunda' diyecek kadar dünyadan bihaber olan, HDP'nin cilalanması için bir hayli gayret veren Fatih Portakal niçin MHP'de "Değişimi" bu kadar arzulamaktadır? MHP'de bir "Değişimci" gördüğü vakit niye beyninin suyu akmaktadır?

Bu listeyi uzattıkça uzatırız. AKP'lisi, BBP'lisi, CHP'lisi, HDP'lisi, Vatan Partilisi, cemaatçisi MHP'ye düşman olduğu halde MHP'de niye "Değişim" ister? Bu soru başlı başına cevabı bulmaya yöneliktir.
MHP çizgisini koruduğu sürece MHP'dir. MHP'den rahatsız olanlara bakarak çizgisini koruyup- korumadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Herkes şunu anlamalıdır ki, "Büyümek için büyümek; bir kanser hücresinin ideolojisidir"
MHP değerlerinden, özünden kopmadan büyüyecektir. Bu mesele de hareketin öz evlatlarının meselesidir. Kanser hücresi yaratmak için hormonlu arayışlara girmeye gerek yok...

 

Yıldıray Çiçek/ORTADOĞU