br />Geride bıraktığımız hafta Yıldıray Çiçek köşesinde son derece ilginç bir yazı kaleme aldı.

 

Yazının başlığı "ÜLKÜCÜ İRADEYE HAKARET EDEN ALİ SERİM KİMDİR?" idi.

Ülkücü Hareket'i ve değerli ağabeyim Yıldıray Çiçek'i takip eden herkes bilir ki kalemi kılıçtan keskin olduğu kadar, sözlerindeki doğruluk ve isabetin mutlaka bir kaynağı da vardır.

Belki de o yazana kadar çoğu kişi Ali Serim adını dahi duymamıştı.

İşte bu yüzden bir anda "Kimdir bu Ali Serim?" sorusu mesele üzerinde kafa yoranların üzerinde düşündüğü bir konu oldu.

Yıldıray Çiçek, Orta Okul sıralarındayken hareketteki mücadelesine başlayarak, Ülkü Ocaklarının her kademesinde bulunmuş ve şimdi MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin Basın Danışmanlığıgörevini sürdüren bir isimdir.

Boşa yazmaz, boşa söylemez...

Hareket'e katkısı olmayacaksa, herhangi bir meseleyi köşesine taşıyarak, dava arkadaşlarıyla paylaşmaz...

Aksi olsa bugünlerde MHP ve Ülkücü Hareket'e yön ve rota çizmeye kalkan "5. Kol" misyonerlerinin, samimi duygu ve temennilerle, MHP'nin başarısını isteyenlerin ardına gizlenerek, kurdukları kirli bağlantılarla kendilerine seçtikleri "kullanmaya müsait olanlar" ve amaçlarını deşifre etme nasibini elde edemezdi.

Yıldıray Çiçek bahse konu olan yazısında şöyle diyordu: "Ali Serim attığı bir twitte diyor ki: "MHPde 1242, CHPde 1216 delege Türkiye'nin önünü tıkıyor. Kapasitesiz 2458 kişi muhalefetin halinin sorumlusudur. İsimleri ifşa edilsin!" (11 Kasım 2015)

Bu Ali Serim'linin bahsettiği kaç kapasitesiz (!) Ülkücü delege size destek imzası verdi acaba?

Bu Ali Serim'li AKP'lidir ve "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çok büyük hayranıyım. Bence politika tarihimizin en büyük engelli koşucusudur o... Önüne çıkan engelleri aşmayı bilen, dev bir karizma ve bugün geldiğimiz noktada Atatürk'ü geçmek üzeredir. Hele bir Barış Süreci dediğimiz konuyu da başarıyla noktalayıp arzu ettiğimiz toplumsal huzuru yakalarsak, zannederim Atatürk'ü tartışmasız geçmiştir Sayın Recep Tayyip Erdoğan diyebiliriz." diyecek kadar Recep Tayyip Erdoğan'a tapınma hastalığı olan, Ülkücü düşmanı bir zavallıdır.

Şimdi diyeceksiniz Meral Akşener'le bu kişinin bağı nedir, bağlantısı nedir, onu niye suçluyorsun?

Vallahi onu kendisine sormak ve şunları da hatırlatmak lazımdır.

Meral Akşener'in TBMM Başkanvekili sıfatını taşırken, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon ile yaptığı görüşmede sol yanında oturttuğu kişi, bu Ali Serim isimli şahıstır."

Ali Serim ismiyle alakalı bu bilgileri öğrenince, tıpkı sizler gibi ben de araştırma gereksinimi hissettim.
Zira Ülkücülerle uzaktan yada yakından herhangi bir "hissi bağı bulunmayan" bu şahıs, "nasıl oluyor da MHP'deki kongre tartışmalarında ismi tam da en göbek noktasında olan birisi olabiliyor?" sorusu benim de kafamı kurcaladı.

Belli ki bu ismin bu hareketle olmayan ancak az evvel ifade ettiğim "MHP üzerindeki 5. Kol faaliyetleri" kapsamında bazı ilişkileri vardı.

Dolayısıyla Ülkücü delegelere hakarete varıncaya kadar ifadeler kullanan ve Meral Akşener hanımefendi ile yakın diyaloğu, ilişkileri, ortaklık paydası olan Ali Serim'in "dış bağlantısı var mı?"arayışını sürdürürken, kendisinin ismine "Kurd Daily" adı verilen ve çalışma felsefesini "Kürdistan'dan en güvenilir haberler için... Dünya'ya özel bir pencereden bakarken, amacımız Kürdistan'da özgürlüğü, demokrasiyi ve insan haklarını desteklemektir." ifadeleriyle sunan bir haber-analiz sitesinde rastladım.

İlginçtir bu site kendi merkezini New York olarak belirtmiş!

Ali Serim'in bu site içerisinde yer alan yazılarını okumaya başladığımda bir de ne göreyim...

Tıpkı Yıldıray Çiçek'in yazısında ifade ettiği gibi Ali Serim isimli bu şahıs, İngilizce kaleme aldığı tüm yazılarında büyük bir Erdoğan hayranlığı ile onun ne kadar büyük bir lider olduğunu, alternatifsiz olduğunu, "Yeni Türkiye'yi yaratmada başarılı olduğunu" defalarca kez yazmış...

Normal şartlar altında bu yazıları alın, havuz medyasındaki herhangi bir gazeteye köşe yazısı olarak koyun, inanın trol ve troliçelerin internette en fazla paylaşım yaptığı yazılar olacağını görürsünüz.

Hele ki "Türkiye ilerliyor!" başlığını attığı yazısında MHP ile ilgili kullandığı "Türkiye'nin en ilerici olmayan (yani en gerici) partisi" ifadesini herhalde AKP'nin medyasında MHP aleyhinde yazılar yazan bir kimse dahi kullanmamıştır.

Şimdi Kürdistan'ın kurulması için yayın yapan sitelerde sayfalar dolusu yazıları bulunan bu şahıs nasıl oluyor da, MHP'nin sözüm ona başarısını isteyenlerin arkasında gizlenerek, Ülkücülerin hissiyatlarını yönlendirmeye çalışanların "uluslararası ilişkilerini" yönlendirebilecek kadar kendilerine yakın bir konumda bulunabiliyor?

"ABD büyükelçiliğine dahi istediği vakit elini kolunu sallayarak girebilen" Ali Serim, sen kimsin ki Ülkücü Hareket'in kendisine ve bu davanın mensuplarına hakaret edebilecek haddi kendinde bulabiliyorsun?
Ve elbette Ali Serim'i yanında gezdirenler!

Siz nasıl bir anlayışa sahipsiniz ki, akıl hocalığınızı bu şahıslar yapabiliyor, aynı zamanda "dış ilişkilerini ve bağlantılarınızı" bu ve bunun gibi şahıslar üzerinden yürütüyorsunuz?

Ülkücü Hareket bu soruların cevabını sizden bekliyor.

İsmail Özdemir/ORTADOĞU