Mayalar bir orta Amerika uygarlığıdır, Meksika nın güneydoğusunda 5 devlet kurmuşlardır, Maya lar köklü bir geçmişe sahiptirler, ataları olan Mu uygarlığının devamıdırlar, Mu kıtasının batması sonrasında Mu dan göç eden insanların bir kısmı orta Amerika ya yerleşmiş bir kısmı da Asya ya göç etmişlerdir, Amerika ya yerleşenler kendilerine Maya lar demişlerdir, Asya ya yerleşenler ise Uygurlar ve diğer Türk devletlerini kurmuşlardır.

Mu uygarlığının dini yapısı tek Allah inancına dayanmaktaydı ve ilk dinleri Sirius öğretisi idi, Mu insanı dini öğretilerini bilim ile geliştirmeyi bildi ve ortaya çok büyük bilimsel araştırmalar çıkardılar. Bu büyük bilgi birikimi Mu nun devamı olan Maya uygarlığında da kendisini gösterdi.

Maya uygarlığı büyük bilgi birikimleri sayesinde gelecekle ilgili sadece "tahmin" yürüttüler, gaybı Allah'tan başka kimsenin bilemeyeceği bir dünya da gelecekle ilgili doğruluğu kanıtlanan tahminler yürütmek ancak bilimi ve bilgiyi en iyi şekilde kullanmaktan geçmektedir.

Mayalar hiçbir zaman "kıyamet 2012 yılında kopacak" gibi densiz bir söz söylememiştir, günümüz medyası ve ikiyüzlü kişiler Mayaların bilgi kehanetlerini kullanarak insanlarımızı kandırmaktadırlar, 2012 yılının Aralık ayında "kıyamet kopacak" ve "Mayaların kıyamet kehaneti" gibi sözlerle adeta bir göz boyama ve Kuran ın emirlerinden olan "kıyamet" günü ile ilgili insanları saptırmaya çalışmaktadırlar. Bu gizli bir oyundur, Mayalar üzerinden Kuran ın emrini hiçe sayarak insanları Kuran dan ve Allah inancından soğutmaktadırlar, Kuran da açıkça kıyamet gününün ve gayb ile ilgili bilgilerin saklı olduğu söylenmesine rağmen bazı şer mihraklar milletimiz üzerinde Maya uygarlığını kullanarak Kuran bilgilerini karalamak istemektedirler.

Kuran'da geçen

(Onlar): "Doğru iseniz bu tehdit(kıyamet) ne zaman olacak?" diyorlar

De ki: "(O'na ait) bilgi, Allah'ın yanındadır. Ben ancak apaçık bir uyarıcıyım." (MÜLK/25-26)

Göklerin, yerin ve her ikisi arasındakilerin hükümranlığı kendisine ait olan Allah'ın şanı yücedir. Kıyâmet saatinin bilgisi de yalnız onun yanındadır. Siz sadece O'na döndürüleceksiniz. (ZUHRUF/85)

Yüce Allah Kuran'da açıkça kıyamet gününün kendisinde saklı olduğunu bildirmiştir. Maya uygarlığı tek Allah inançlı dinleri ışığında hiçbir zaman kıyamet şu gün kopacak dememişlerdir. Maya ların 2012 kehaneti yeni bir çağın başlamasına delalet etmektedir.

Mayalar üstün astronomi bilgisine sahipti, bu bilgiler ışığında dünyanın belirli aralıklarda değişim geçireceğini söylüyorlardı, bu değişimlerin beşincisi 22 Aralık 2012 gününe denk gelmektedir,o gün geldiğinde dünya büyük bir tufan ile değişim geçirecek ve yeni çağ başlayacaktır, burada adı geçen tufanın ne olacağı belli değildir, insanoğlu çöküntüden uyanacak kendisine gelecek ve beşinci çağına başlayacaktır, bu tufan kesinlikle kıyamet ve yok oluş olarak adlandırılmamıştır, günümüzde küresel ısınma ismiyle andığımız değişim Mayaların kehanetinin habercisidir. Maya tabletlerinde daha önce yaşanan 4 çağın bu şekilde sona erdiği yazmaktadır, muhtemelen beşinci çağ da dünya üzerinde büyük iklimsel değişiklikler ile başlayacaktır.

Dünyanın 22 Aralık 2012 günü bitirip beşinci çağa gireceği gün büyük fiziksel değişimin bittiği yeni çağın başladığı gün olacaktır, bu yeni başlangıç dünya üzerinde fiziksel insanlar üzerinde ise ruhsal bir değişim sağlayacaktır, yine bilim ışığında insanlar hayatlarını daha güzel idame ettireceklerdir, 2012 yılında insanoğlu yeniden şahlanacaktır.

Mayaların efsanevi "Long Count" yani "Uzun Sayım" dedikleri süreç, 13 Baktun'a eşittir (1.872.000 gün = 5125,36 güneş yılı) Maya tarihinde "başlangıcı" olarak belirlenmiş noktayı bilmezsek, yukarıdaki hesabı yapamayız. Bizim takvim sistemimize göre bu an, İsa'nın doğduğu varsayılan yıldır. Gregoryen takvimimizde biz bu yılı "0" olarak kabul eder ve öncesini, sonrasını buna göre hesaplarız. Mayalarda da bu tarihin başlangıcı 0.0.0.0.0 günü olmalıdır; yani herşeyin başlangıç noktası Arkeolojik bulgular ve Karbon-14 yöntemi yardımıyla yapım tarihi bizim takvimimize göre büyük bir kesinlikle belirlenen birkaç tapınakta (İzapa, Chichen Itza ve Monte Alban'da) Maya rahiplerinin, yapılış tarihini belgeleyen Uzun Sayım tarihleri de bulunmuş ve yanılma payıyla birlikte Milattan Önce 11 Ağustos 3114 tarihi 0.0.0.0.0 noktası olarak tespit eidlmiştir. Ve buna göre 13.0.0.0.0 tarihi 21 Aralık 2012 gününe denk gelmektedir. (Alıntı)

Bu takvim hesabına göre Maya takvimi 21 Aralık 2012 günü sona ermektedir, astronomide bu kadar ilerlemiş bir uygarlık takvimini 21 Aralık 2012 gününe kadar yapmış daha sonrasını hesaplamamıştır, 21 Aralık günü en kısa gündür, Mayalar bu günü bir yokoluş olarak değil tersine 22 Aralık 2012 gününü beşinci çağın başlangıcı olarak hesaplamışlardır.

Günümüzde büyük depremler, tsunamiler vb gibi doğal felaketler yaşanmaktadır, bu felaketler Maya lara göre büyük değişimin habercileridir, beşinci çağ 22 Aralık günü başladığında felaketler sona erecek ve insanlık yeniden dirilişe geçecektir.

Maya ların "gelecek tahmini" ne kadar doğrudur bilinmez ancak tartışılabilir, Mu kıtasından göç eden bu büyük bilim uygarlığının tahmininin sonucunu bekleyip göreceğiz, ancak bu bekleme sürecinde şer güçlerin İslam dinini yıpratmak için gelecekten haber var diyerek yayınladıkları hiçbir materyale itibar etmemek gerekir. Yüce Allah kitabında açıkça anlatmıştır, biz insanlar Kuran ı bir dua kitabı olmaktan çıkarıp Türkçe meali ile okuduğumuzda asıl bilmemiz gerekenleri öğreneceğiz, unutmayalım Kuran bizleri korumak için başucumuzda dursun diye indirilmemiştir, Kuran bizlere yol göstermek için indirilmiştir, eğer biz inananlar Kuran ı emredilen şekilde "oku" maz isek hesap günü hesabını vermekte zorlanacağımız günahları üstümüze almış oluruz.

Süleyman Güçlü

[email protected]



***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

Not: Yazılarınızda isminizi ve kullanılacak mail adresinizi yazmayı unutmayınız.