Ülkücü hareketin sevilen sanatçılarından Zafer işleyen EtikHaber’le yaptığı söyleşide Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin “Her zaman askerlerimizin yanlarındayız. Madden ve manen lüzum hasıl olursa ister sazımızla, ister canımızla, cephede, cephe gerisinde bu işler neticelenene kadar askerlerimizle birlikte olmaya hazırız” dedi.

Ülkücü hareketin sevilen sanatçılarından Zafer İşleyen, yine ülkücü hareketin sevilen sanatçılarından, yazarımız Kaya Kuzucu ile EtikHaber adına bir söyleşi yaptı.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Zafer İşleyen kimdir?

Zafer İşleyen: 1974 Malatya doğumluyum. Üniversite de dahil tüm öğrenim hayatımı doğduğum şehirde tamamladım. 1995 yılından beridir müzik öğretmenliği yapmaktayım. Üniversite yıllarında başladığım müzik hayatımda yedi tane albüm yaptım.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: Sanat yaşantınız nasıl başladı?

Zafer İşleyen: Çocuk yaşta diyebilirim bir köy çocuğunun yaratıcılığıyla ilk sazımı ki saz denirse! kendim yaptım. Annelerimizin derede çamaşır yıkamak için kullandığı tokaç denilen ağaca evdeki bir süpürgenin tellerini takarak. Sonra müziğe ilgim hep devam etti. Sınıfın sesi güzeliydim öğretmenlerim arkadaşlarım öyle derdi. Üniversitede müzik bölümü okumayla da profesyonel hale dönüştü.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: Öncelikle 2015’te yaptığınız "Sızı" albümünden bahsetmek istiyorum. Bu albüm bir proje ürünümü biraz bahseder misiniz?

Zafer İşleyen: Sevgili Kaya Ağabeyim "Sızı" seninle birlikte dokuz değerli ülkücü sanatçımızın kıymetli katkılarıyla, canını ülkü yolunda vermiş, bu uğurda sehpalara yürümüş ülkücü şehitlerimizi, gelecek kuşaklarımızın müzik yoluyla öğrenmeleri, bilenlerin de tekrar hatırlamaları adına yaptığımız ve aziz hatıralarına adadığımız, konusu ülkücü şehitler olan bir proje çalışmadır.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: Daha önceki bir söyleşinizde “SIZIyı sol camia yapmış olsaydı durum farklı olurdu” demiştiniz. Ne anlatmak istediniz?

Zafer İşleyen: Solun medyadaki uzantıları bunu ciddi şekilde haberleştirebilirlerdi. Mesela Deniz'ler unutulmadı, sesler Oniki Eylül mağdurları için bir araya geldi gibi haberler yaparak albümün ciddi anlamda tanıtımını yapabilirlerdi. Konu ülkücü olunca duymamazlıktan ve görmemezlikten geliyorlar bunu demek istedim.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: Milliyetçi bir sanatçı olmanın zorluklarını mı yaşıyorsunuz?

Zafer İşleyen: Evet iddia ediyorum yaptığım şarkılarımı onların camiasından birileri yapsa tüm kapıları açarlardı ve müziklerinde yeni bir ses soluk şeklinde değerlendirebilirlerdi. Fakat ülkücü olmamızı hazmedemiyorlar fakat bu durum beni daha da hırslandırıyor. Sevenlerimizle büyüyerek geliyoruz.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: Son albümden bahseder misiniz? Sonraki çalışmanız ne olacak?

Zafer İşleyen: Son albümüm "Çizgi" özellikle camiamız harici kitlelere de Ülkücülerin Rock müzik türünde de çalışmalar yapabildiğinin bir savaşı niteliğindedir. İddia ediyorum sıradan bir müzik dinleyicisine şarkılarımı dinlettiğinde bir ülküdaşım kötü bir tepkiyle karşılaşmayacağının garantisini veririm. Maddi manevi büyük bir emeğin sonucudur. Proje çalışmalarım olacak inşallah onların haricinde bundan sonra yapacağım solo çalışmalarımda bağlamanın ve yerel çalgılarımızın ön planda olacağı bir özgün müzik albüm çalışması yapacağım.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: Çizgi albümünün son klibi hakkında neler söylemek istersin?

Zafer İşleyen: Son klibimiz Dörtyol Belediye Başkanımız Sayın Yaşar Toksoy Bey’in katkılarıyla son albümüm “Çizgi” den “Saatler Sensizlik” adlı şarkıma çektim. Dörtyol’un tarihi istasyonu, Atatürk At Çiftliği ve eşsiz güzellikteki sahilinde çok güzel görüntüler aldık ve görsel olarak gerçekten de güzel bir sonuç yakaladık. En büyük merakım olan ata binmeyi bir klibimde kullanmayı hep düşünüyordum bu klibe nasip oldu onun için de ayrıca mutluyum.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: Eserlerinizi yaparken nereden ya da nelerden ilham alıyorsunuz?

Zafer İşleyen: Sevgimin ve öfkemin kabardığı anlar beni üretmeye zorlar.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: Müziğin insan davranışlarına etkisinden bahseder misiniz?

Zafer İşleyen: Müzik bana göre insana Allah tarafından verilmiş en büyük nimetlerden. İnsan davranışlarında yüzde yüz etkisi olan bir sanat dalı. İcracı veya dinleyici fark etmez iyi ve kaliteli müziği tercih edenlerin kişisel gelişiminin ve dünyaya bakışının çok olumlu olduğunu görüyorum.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: Siyasal arabeskin milli müziğimize tahribatı konusunda ne düşünüyorsunuz?

Zafer İşleyen: Sevgili ağabeyim sana ait olan "siyasal arabesk" kavramı gerçekten de güzel bir tespitin adı aynı zamanda. İdeolojik bir hareketi aşk acısı çeken bir harekete dönüştürme müziği bizleri geliştirmediği gibi olmamız gereken yerden bile uzaklaştıracaktır. Aşkta elbet anlatılacak fakat bu üç beş slogan kelimenin içine sıkışmış basit sözlerle olmamalı.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: Yapmak istediğiniz ya da hayal ettiğiniz yeni projeler neler?

Zafer İşleyen: Rock müziğe ara vermeyi düşünüyorum halk müziğin ve özgün müziği tınılarının baskın geldiği yeni bir albüm yapacağım. Proje çalışma olarakta çocuklara değerler eğitimi ve Atatürk ve vatan sevgisi temalı iki albüm daha yapmayı düşünüyorum en kısa zamanda sözler ve müzikler hazır.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: Zafer bey bizden sonra gelen kuşak sizsiniz sizden sonra gelen kuşağa tavsiyelerinizde öncelikli olan nedir.

Zafer İşleyen: Birincisi müziğin teorisini iyi bilmeleri gerekir. İkincisi Türk Milliyetçiliği ideolojisini iyi bilip mensubiyet şuuruna ermeleri şarttır. Üçüncüsü milli musikisini iyi bilip onun genlerini koruması gerekir.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: Müzikle hobi olarak uğraşmak isteyenlere bir müzik öğretmeni olarak neyi tavsiye edersiniz?

Zafer İşleyen: İlk şart bir enstrüman seçmeli bunu da çalayım şunu da çalayım olmaz. İkincisi sürekliliği olmalı. Üçüncüsü kendisine en yakın enstrüman olmalı.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: Müziğin teorisini bilmeden, eğitimini almadan yapılan çalışmalardaki teknik hatalar için neler söylersiniz?(Prozodi ve makamsal uyuşmazlıklar)

Zafer İşleyen: Vallahi kardeşim bile böyle bir şey yapsa benim kulağım dayanmaz. Eğer hem teknik hem de duygu olarak kötü bir iş ortaya çıkmış ve insanlarda bunu beğenmeye başlamışsa durum tümden facia. "Değerli şeylerin değer görmemesi değil, değersiz şeylerin değer görmesi beni üzüyor" demişim bir sözümde gerçekten de öyle. Maalesef ses detone, metronom yok, söz müzikten veya müzik sözden taşmış, söz ve müziğin uyumu içler acısı böyle şeyler sanatımızı gülünç hale getirir Türk kültürüne büyük zarar verir. Eser üretenlerin buna mutlaka dikkat etmesi gerekmektedir.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: Bildiğimiz kadarıyla halen bir okulda müzik öğretmenliği de yapıyorsunuz. Bir müzik öğretmeni olarak M.E.B ‘deki müfredatın nasıl olmasını isterdiniz?

Zafer İşleyen: Müfredattan daha önemlisi müzik ders saatleri arttırılmalı. Haftada bir saat müzik dersiyle öğretme adına çok yol kat edemezsiniz. Bir de buna okullardaki fiziki yetersizlik ve sınavlara bağlı eğitim öğretim politikası eklenince öğrenciyi müzik adına çok iyi yetiştiremezsiniz. Burada tüm sorumluluk öğretmenin kendi bireysel çabalarına ve yeteneğine kalmış durumda. Yoksa kağıt üzerinde bir öğretme ve öğrenme hedefi var fakat yukarıda saydığım konular ve benzeri durumlardan dolayı iyi bir müzik eğitimi verememekteyiz.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: Şu anda ordumuz terör odaklarına karşı Zeytin Dalı Harekatı’nı icra etmekte. Bu konuda neler söylersiniz yiğitlerimize.

Zafer İşleyen: Her zaman askerlerimizin yanlarındayız madden ve manen lüzum hasıl olursa ister sazımızla, ister canımızla, cephede, cephe gerisinde bu işler neticelenene kadar askerlerimizle birlikte olmaya hazırız. Ve unutmasınlar ki bu yiğitlerimizi tarih hiç unutmayacak bizlerde eserlerimiz ile unutturmayacağız tarih düşeceğiz.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: EtikHaber’i takip edebiliyor musunuz? EtikHaber hakkında neler söylemek istersiniz?

Zafer İşleyen: Evet her an takip edebiliyorum diyebilirim hem camiamıza hem de genel konular üzerinde doğru habere ulaşmamı sağlıyor. Uygulamasını telefonuma indirdim tüm gönüldaşlarım da mutlaka indirsinler.

EtikHaber-Kaya Kuzucu: EtikHaber ailesi olarak teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Zafer İşleyen: Ben teşekkür ederim gönül sayfanızda bana da yer ayırmanız çok anlamlı varlığınız daim olsun.