İSTANBUL (AA) - AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - Müzisyen Sinan Akçıl, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'e özel hazırladığı "Yakında Döneceksin (Mehmedim)" şarkısını dijital müzik ve video platformlarında paylaşıma açtı.

Ajda Pekkan, Hande Yener, Zeynep Casalini, İzel, Bengü ve Ferhat Göçer gibi birçok sanatçının popüler şarkılarında imzası bulunan Akçıl, şarkının izleme ve indirmeden elde edilecek tüm gelirlerini Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacak.

"Yakında Döneceksin (Mehmedim)" şarkısına ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Akçıl, hazırladıkları klibin kısa sürede birçok müziksevere ulaştığını söyledi.

Akçıl, normalde bir şarkının 1-2 haftada yapıldığını, bu şarkıyı ise dakikalar içerisinde yazdığını, bestelediğini ve hemen ardından kayıt için stüdyoya girdiğini dile getirdi.

Şarkıyı ilk kez çevresindekilerle paylaştığını ve dinleyenlerin gözyaşlarını tutamadığını ifade eden Akçıl, şöyle devam etti:

"Bu şarkı, Türk halkının Mehmet'ine seslenişidir. Şarkıyı yazmak ve söylemek çok zor değil, sadece eline kağıt kalem alıp yazmak yeterli. Allah bana böyle bir yetenek bahşetmişken, ben de 80 milyon insanımızın duygusunu, seslenişini şarkı yaptım. Bu benim şarkım değil, 80 milyon Türk milletinin Mehmet'ine seslenişidir."

Akçıl, klibin görüntülerini yayınladıktan sonra özellikle şehit ailelerinden çok fazla mesaj aldığına dikkati çekerek, "Şarkı yapılınca gecenin geç saatlerinde arkadaşlarımla toplandık, bizi etkilen ve telif hakkı olmayan görüntüleri kullanarak, klibi hazırladık. Bu konuda herkesin bize anlayış göstereceğini umuyorum çünkü o anki heyecanımızla kurumlardan gerekli izinleri alıp bir klip çekmeyi düşünemedik. Sabaha karşı klibi yayınladık." ifadelerini kullandı.

- "En kısa zamanda Kilis'e gideceğim"

Akçıl, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sanat dünyasından bazı isimlerin bildiri yayınlamasına ve sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlara tepki göstererek, "Ben o bildiri yayınlayıp, Afrin operasyonuna karşı çıkanları bir türlü anlayamıyorum." dedi.

Akçıl, Türk milletinin en çok askere ve polise güvendiğini vurgulayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'yle gurur duyduğunu ifade etti.

Müzisyen Sinan Akçıl, 5 Şubat'ta Kilis'e gideceğini bildirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gerekli başvuruları yaptım. Kilis'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na gidip, bordo berelileri ziyaret ederek, er ve üst konumdaki askerlerle görüşüp şarkımı paylaşacağım için çok heyecanlıyım. Bütün askerlerimize selam olsun, Allah onlardan razı olsun."

Tarık İster, Melis Köksal ve Sinem Gaya'nın Akçıl'a vokalist olarak eşlik ettiği şarkının sözleri şöyle:

"Yürü aslan Mehmetçiğim yürü seni kim tutar / Bastığın yer titrer elbet düşmanların hep susar / Arkanda milyonlarca kalp, sayende hepsi rahat / Aman sakın dikkat et sen, sonra annen yas tutar, Türk milleti yas tutar / Şimdi uzaklardasın ama yakında döneceksin / Eşin, dostun, sevgilini sağ salim göreceksin / Şanlı bayrak göklerde ve ezan sesleriyle / Adını soranlara 'Mehmedim' diyeceksin / Zafer senin tek adın, yakında döneceksin / Zafer senin tek adın, 'Mehmedim' döneceksin."