İSTANBUL (AA) - Türk Edebiyatının usta şairlerinden Attila İlhan için Kadıköy Belediyesi ve Attila İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı tarafından vefatının 12. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.

Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon'da gerçekleştirilen programda, usta şairin eşi ve arkadaşları İlhan'ın şiirleri, romanları, öyküleri, senaryo ve yazınlarına ilişkin anılarını paylaştı.

İlhan'ın film yapımcısı eşi Biket İlhan, eşinin senaryolarını özgün ve titizlikle yazdığını söyledi.

İlhan, usta şairle birçok çalışmaya imza attıklarını ifade ederek, "Attila, Yeşilçam senaryolarının ardından dizi senaryoları yazmaya başladı. Birlikte TRT’ye birçok dizi çektik. Onun bir senaryosunu çekecekseniz çok dikkatli çekmeniz gerekir. Ben onun birçok çalışmasına tanık olduğum için kendimi şanslı görüyorum. Onu sevgimle, özlemimle anıyorum." dedi.

Yazar Selim İleri de Attila İlhan’a olan tutkusunun "Sokaktaki Adam" eseriyle başladığını dile getirerek, İlhan'ın özgünlüğüyle Türk romanına yenilikler getirdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, Kerem Alışık, Hakan Meriçliler ve Tilbe Saran, İlhan'ın, "Ben Sana Mecburum", "Korkarım", "Üçüncü Şahsın Şiiri", "An Gelir" gibi sevilen şiirlerini yorumladı.

Programda, İlhan'ın yaşamından kesitler içeren ve kendi sesinden Duvar şiiri ile roman üzerine konuşmalarının yer aldığı film gösterildi.

Program, sanatçı Dilek Türkan'ın canlı müzik performansının ardından sona erdi.