Antalya'da bu yıl 54'üncüsü düzenlenecek "Uluslararası Antalya Film Festivali"nin jüri üyeleri Elia Suleiman, Rebecca Lenkiewicz, Kjartan Sveinsson, Fadik Sevin Atasoy ve Karim Ainouz olarak açıklandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, resmi seçkisiyle dünya sinemasının ilgi odağı 54. Uluslararası Antalya Film Festivali, dünyaca ünlü sinema profesyonellerinden oluşan jürisiyle de uluslararası marka kimliğini güçlendirmeye devam ediyor.

21-27 Ekim'de gerçekleşecek olan festivalin jüri başkanlığını, dünya sinemasının tanınmış yönetmenlerinden ve Avrupa'nın birçok önemli festivalinde ödüle layık görülen Filistinli Elia Suleiman üstleniyor.

Festivalin üyeleri ise "Yabancı Dilde En İyi Film Oscarı" ile "En İyi Senaryo" ve "En İyi Film" dallarında Avrupa Film Ödülü'ne layık görülen "Ida" filminin senaristlerinden dünyaca ünlü oyun ve senaryo yazarı Rebecca Lenkiewicz, bir çok film müziğine imza atan besteci, müzisyen ve icracı Kjartan Sveinsson, ABD'deki ilk resmi Türk tiyatrosunun kurucularından olan ödüllü oyuncu, yapımcı ve yazar Fadik Sevin Atasoy, filmleri ile ulusal ve uluslararası festivallerde ödül alan yönetmen Karim Ainouz gibi uluslararası alanda başarıları bulunan ve adından söz ettiren sinema profesyonellerinden oluşuyor.