Milliyetçi Hareket Partisi 12. Olağan Büyük Kurultayında Sn. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli uzun bir karşılama selamından sonra ülkücülere, Türk Milletine ve bütün dünyaya önemli mesajlar verdi. Selamlama içerisinde ki;

Gönülleri birleşenler! Selam sizlere!

Uzaklarda dertleşenler! Selam sizlere!

yüreklerimizi titretti. Beni yıllar öncesi gecelerimize götürdü varlığı daim olsun.

Bu kurultaya,

Toyumuz dememiz daha doğru olur çünkü kurultaydan ziyade bir toy tadında idi. Herkes mutlu hasretlikler gideriliyor anılar tazeleniyor resimler çekiliyor çocuklar gençler yaşlılar bozkurt işareti yapıyor öyle selamlaşıyor arada bir kurultay şarkıları çalıyor bütün salon eşlik ediyor velhasıl bir bayram bir toy havasında kurultay yapıyoruz.

12. Kurultayımızın ana teması;

1-Şühedaya vefa; Türk milleti olarak bizler ölümüze ve dirimize sahip çıkan bir milletiz. Bu anlayış bizim hasletlerimizden, inancımızdan kaynaklanır. Şartlar ne olursa olsun bu değişmez zaman içerisinde bu duygular zayıflarsa çıkar bir bilge kişi bunu hatırlatır. Şe hitlerimiz Türk milletinin tarih sahnesine çıktığı günden itibaren vardır bundan sonrada var olacaktır. Allah için gözünü kırpmadan hiçbir karşılık beklemeden vatan için millet için devlet için bağımsızlık için velhasıl bir milleti millet yapan bütün değerler için gözünü hiç kırpmadan canını veren bir milletiz. Şairimiz Mithat Cemal Kuntay bu durumu şu ifadeyle perçinleştiriyor

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır

Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Her Türk ferdi inançlarını rahatça ifa edebiliyorsa namusuna zeval gelmiyorsa özgürce yaşıyorsa bunları bizlere sağlayanlar şehitlerimizdir bunu hiç unutmayacağız unutturmayacağız. Kurultay salonunda Sn. Genel Başkanımız Devlet Beyimiz Balkan, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar, Kıbrıs, Terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerini ve ÜLKÜ şehitlerini sorduğunda salon hep bir ağızdan burada diyordu bu görkemli ihtişamı ve duygusallığı ne kelimelerle nede müzik nameleri ile anlatılır ancak yaşanır.

2- Millete beka; Milletin daim olması bir milleti oluşturan değerlerin korunması ile olur. Bu değerlerin varlığı milli kültürümüzün genlerinin korunması iledir milletin varlığı fertlerin sağlıklı bir şekilde hayat bulması ile daimdir. Eğer insanlar, yönetimler milletin bekasından önce nefislerini düşünürlerse neme lazımcı bir toplum hasıl olur ki buda bir milletin bitmesi demektir. İşte bu durumun önüne geçilmesi gerekiyordu bir bilge lider bunu hatırlattı önce milletim önce milletimin bekası dedi.

3- Milli duruş; Her şey den önce bir duruş sergilemek bireyden başlar insanların iskeletinin sağlam olması gerekir özellikle bir ülkücünün her Daim ülkücü duruşunu tavrını hiçbir zamanda ve zeminde kaybetmemesi gerekir bu anlayış insanım diyen her varlıkta olmalıdır ama ülkücüde en üst sevide olmalı çünkü tavrı olmayan duruşu olmayandan ülkücü olmaz. Eğer bir kimse yanında bir ülküdaşına laf söyleniyor da susuyorsa liderine dil uzatılıyor da sessiz kalıyorsa teşkilatına çamur atıldığında müdahalesi yoksa bu zat fikri düşünce yapısına başka bir ad, isim koysun ülkücüyüm demesin çünkü ülkücülük görelik taşımaz.

Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli;” Duruşu olanın dev gibi bir davası, devasa hayalleri vardır. Duruşumuz Türkiye’dir, duruşumuz Türklüktür, duruşumuz Müslüman Türk milletinin ta kendisidir” diyerek çerçeveyi çizdi.

Türk milletinin başka milletlerden farklı hasletleri vardır bu özellikleri ve taşıdığı değerler başka topluluklardan milletlerden farklı kılar. Bizim dünyaya bakışımız bizim insanlığa bakışımız bizim İslam dinini yaşayışımız ve algılamamız başkalarından diğer milletlerden farklılığımızı ortaya koyar bundan dolayı da milli bir duruşumuz vardır. Milletçe bu geciken duruşumuzu sergilememiz gerekiyordu bir bilge lider çıktı haykırdı; Haydi yüksek vasıflı yüce TÜRK milletinin evlatları bütün dünya tavrımızı, duruşumuzu bilsinler görsünler.

Toyumuzda görevli olan uzaktan yakından emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca bir üst kurul delegesi olarak oy kullandım bu benim için önemli bir görevdir. Bu görev başka görevlerin sorumluluğuna benzemez çünkü sadece Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkanı için oy kullanmıyorsunuz Türk dünyasının ve İslam dünyasının geleceği için oy kullanıyorsunuz. Bize görevi layık görenlere de teşekkür ediyorum. Yunus baba’nın bir şiiriyle duygularımı aktarmak istiyorum.

Çiçeklerle hoş geçin

Balı incitme gönül

Bir küçük meyve için

Dalı incitme gönül.

Mevla verince azma

Geri alınca kızma

Tüten ocağı bozma

Külü incitme gönül

Dokunur gayretine

Karışma hikmetine

Sahibi hürmetine

Kulu incitme gönül

Sevmekten geri kalma

Yapan ol yıkan olma

Sevene diken olma

Gülü incitme gönül.

Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli Beyimiz yakın, orta, uzak geleceğe ilişkin stratejik görüş ve hedefleri işaret etti; Birlik ve beraberlik içerisinde yenilenmiş kadrolarımızla öngördüğümüz hadiseleri milliyetçilik ve demokrasi çerçevesinde milli duruşla memleketimizin her köşesine her insanımıza anlatacağız. 2019 da TBMM de güçlü bir şekilde var olacağız. FETÖ ile mücadelemiz kökünü kurutuncaya kadar devam edecek, 2019 yılını takip eden beş yıl süresince Cumhur Başkanlığı Hükümet sisteminin oturması için desteğimizi sürdüreceğiz. Dış politikada merkez Ankara jeopolitiğidir bağımsız bağlantısız. Bin yıllık kardeşliğimiz daim olacak. 2023 yılı cumhuriyetimizin 100. Yıldönümüdür. Yüz il bin ilçe ile bozkurt misali nazı ve sözü geçen bir ülke olacağız. Gelecek Türk asrı geleceğin gücü Türkiye’dir.

Sevgili canlar liderimizin etrafında sımsıkı kenetlenerek Türk milliyetçiliğini iktidara taşımak için

Allah Aşkına

Vatan Aşkına

Millet Aşkına

Devlet Aşkına