1 Kasım seçimleri sonrası, MHP'de yapılmak istenen siyasi operasyonda, birileriyle yanyana getirmemeye çok özen gösterdiğimiz Koray Aydın geçtiğimiz haftalarda "MHP nereye gidiyor?" içerikli bir basın açıklaması yapmıştı. Koray Aydın geçmişte DYP'nin kapısından dönmüş birisi olsa da, diğerleri gibi kırk parti gezen değildi. Diğerleri atmosfere göre kılık değiştirirken, Koray Aydın hep MHP'de kaldı.

Ama son haftalarda Koray Aydın ismi üzerinde ilginç duyumlar alıyoruz. 

"MHP nereye gidiyor?" diye soru soran Koray Aydın meğerse MHP'ye operasyon yapmak isteyenlerin yeni kuracağı partiye kurucu olup, görev almaya gidiyormuş…

Çevresine de "İş dünyası, finans çevreleri böyle istiyor" diyormuş…

"Dava nöbetinde bir ömür" sloganıyla kongre dönemleri ortaya çıkan Koray Aydın'ın geldiği durum bu işte…

Hangi iş adamları bu Sayın Koray Aydın?

FETÖ'cü işadamları mı, yoksa İnan Kıraç gibiler mi?

Aydın Doğan yine perde arkasından mı destek olacak?

MHP'ye FETÖ destekli ve yargı yoluyla operasyon yapılmak istendiği günlerde Koray Aydın "Genel başkanımızın paralel iddiasını üzerime almıyorum. Bu işin muhatabı olarak bir arkadaşımız muhatap kılınıyor. Bütün illerde, o illerde yaşayan cemaat mensuplarının tek aday üzerinde birleşmesi, onun mitinglerine ve toplantılarını yoğun organizasyonlar yapılması Meral hanımın üzerinde yoğunlaştığını gösteriyor. Bu söylem olmaktan çıkmış, iller düzeyinde, bu hareketi temsil eden arkadaşlarımız nezdinde birtakım organizasyonları destekleme şekline dönüştüğünü biz de görüyoruz. Taban da görüyor." açıklamasını yaparak oynanmak istenen oyunu göstermişti.

1.5 yıl önce "FETÖ'nün organize ettiği Meral hanım" ifadesinden sonra ne değişti de şimdi MHP'yi terk ederek onun peşine takılıyorsun Koray Aydın?

"Hiçbir ideolojik kaygısı olmayacağı", "her türlü ideolojiden insanın olacağı" şeklinde tarif edilen yeni partide Koray Aydın "Dava nöbetinde bir ömür"  sözünü nereye koyacaktır?

1 Kasım seçimleri sonrası MHP'deki siyasi operasyona devrimcisi, komünisti, solcusu, bölücüsü, FETÖ'cüsü, HDP'lisi, CHP'lisi, Perinçekcisi omuz vermişti. Bu toplama partide bu çevrelerden kimler olacak Koray Aydın?

Bu toplama partinin omurgasını, sizin de "çok büyük destek veriyorlar" dediğiniz FETÖ'cüler mi oluşturacak?

Meral Akşener, Ümit Özdağ, İsmail Ok gibi isimlerin zaten FETÖ'cülere yakınlığı herkesçe bilinen bir gerçektir. MHP Genel Başkan adayı olduğunuz 2012 kongresi döneminde sizin de FETÖ'cülere verdiğiniz sıcak mesajlar ve Abant toplantısına konuşmacı olarak katılan adamları yanınızda ikinci adam konumuna taşımanız elbette unutulmadı. Hele ki, MHP'ye 2010 yılında gerçekleşen referandum dönemi en çok saldırmış Zaman gazetesinin kuruluş yıldönümüne katılıp, orada "25 yıl dile kolay. Zaman'ın bu hale gelmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bundan sonraki dönemde de kendilerine başarılar diliyorum. " açıklamasını yapmanız hiç unutulacak gibi değildir.

O dönem "cemaate yakınlığınız var mı?" sorusuna "Ben her cemaate yakınım" diyen Koray Aydın, sanırım FETÖ konusunda bir ileri, iki geri adım atmaktadır.

Fethullah Gülen'in Isparta Üniversite'sinde ele geçirilen el yazışmalarında "Meral Akşener'e sahip çıkın. Onu koruyun" dediği ortaya çıkmışken, Koray Aydın'ın bu konuda çelişkilerini artık bırakmalıdır. Yarım FETÖ hayranlığı olmaz. Yapıyorsa tam olmalıdır. Gitmelerle gelmelerle FETÖ'ye hizmet edilmez. 

Eğer, Koray Aydın Meral Akşener'in kuracağı yeni partiye katılacaksa, 1.5 yıl önce onun hakkında söylediği "FETÖ'cüler ona destek veriyor" açıklamasını tekrar yorumlamalıdır.

O gün mü yalan söylüyordu, bugün mü doğru yapıyor?

"Dava nöbetinde bir ömür" diyerek gelinen yol, FETÖ'nün siyasi kumpas davasına omuz vermek olmamalıydı Koray Aydın…

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli'ye sürekli gösterdiğin vefasızlık, Meral Akşener'e karşı neyin vefasına dönüşüyor?

Umarım bu sorular cevabını bulur.