Koray Aydın, "Yeni partiye katılmamı finans çevreleri, işadamları istiyor" diyerek ısındırdığı adımını dün atarak, Meral Akşener ve yaveri Ümit Özdağ tarafından kurulacak olan yeni partiye katılma kararı aldı.

Dün, Koray Aydın'ın masal anlattığı basın toplantısını izlerken, Meral Akşener'in yanında el pençe duruşunu görünce üzüldüm. "FETÖ'nün desteklediği artık sır değil" dediği kişilere bu mahkûmiyeti neden diye de ilk günden beri düşünüyorum.

Koray Aydın, MHP'de olağanüstü kongre için imza geleneği başlatarak sürekli MHP'de hesaplar peşinde koşan biriydi. 2009 yılında da bunu denemiş, başarılı olamamış ve sessizce köşesine çekilmişti. İsmi dahi siyaset arenasında unutulmuştu. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, 2010 yılında "Millet ve Devlet Bekası İçin Güç Birliği" adı altında, ismi unutulmuş birçok kişiyi "birlikten kuvvet doğar" anlayışıyla tekrar partiye davet etmişti. Bu isimlerden birisi de Koray Aydın'dı.

Koray Aydın, MHP'ye davet edildiğinde bir taraftan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin makam odasını eliyle işaret ediyor ve mutluluktan ağzından şu cümleler dökülüyordu: "Ben siyaseti bırakmış, işime -gücüme bakan biriydim ama yine elimizden tuttu, sahip çıktı, demek ki Lider dediğin böyle oluyor" 

Ve o günlerde Yeniçağ gazetesinden Selcan Taşçı'ya verdiği röportajda da "Ne Genel Başkanlıkta gözüm var, ne makamda, ne mevkide; ülkeme ve ülkemin garantisi gördüğüm partime faydam dokunsun yeter!" diyordu.

Bu cümleleri söyleyen Koray Aydın şimdi "FETÖ'cüler destekliyor" dediği kişilerin yanına geçip, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi "MHP'de de artık tek adam yönetimi kalıcı hale gelmiştir. " şeklinde suçlayabiliyor.

Koray Aydın'ın her konuşması, her attığı adım şüpheli ve çelişkili hale gelmiştir. Bugüne kadar ne dediyse tam tersini yapmıştır.

Hele ki, FETÖ mücadelesinin sürdüğü bu ortamda, FETÖ'nün desteklediğini üzerine basa basa söylediği kişilerle yan yana gelişi oldukça düşündürücüdür.

Koray Aydın, 4-5 ay önce de diğerlerine "MHP bize hem bir baba mirası, aynı zamanda ana kucağıdır. MHP'den bizlerin ayrılması söz konusu bile değildir. Bizim bir B planımız yok. MHP bizim baba ocağımız, biz baba ocağımızın içinde siyaset yapmaya devam edeceğiz. Daha önce ihraç edilip şimdi partide siyaset yapan çok arkadaşımız var. Her şeyin bir yarını da var. Parti kurma düşüncesinde olan varsa ben vazgeçmelerini öneririm" çağrısında bulunuyordu. Aynı Koray Aydın şimdi de yeni partiye geçip, vatandaşı oraya oy vermeye davet ediyor.

Koray Aydın'da vefa yok, ölçü yok, tutarlılık yok, dava anlayışı yok… Tüm yokları üzerinde toplamış ve içine düştüğü acizliği süslü nutuklarla kapatmaya çalışmaktadır.

Bir MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin onun için yaptıklarına bakın, bir de onun yıllardır MHP'de çevirdiği dolaplara ve geldiği son noktaya bakın…

MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi beğenmiyor ama bir davası, bir ideolojisi olmayan, dört parti kapısı görmüş bir bayanın yanında da el pençe divan duruyor. Tek kelimeyle yazıklar olsun Koray Aydın…

Aslında Koray Aydın'ın Başbuğ Türkeş zamanında da bir DYP sevdası yaşadığını, MHP'de istifa edip DYP'ye geçeceğini ve son anda önlendiğini 2012 yılında yine bu köşeden şu şekilde yazmıştım: Elimde 29.01.1993 yılına ait Milliyet Gazetesinden Şamil Tayyar'ın hazırladığı habere ait "TÜRKEŞ'İN YENİLGİSİ" başlıklı bir gazete küpürü var. O haberde Koray Aydın'ın da bu kongrede bir liste çıkararak kongrenin atmosferini yükselttiğine işaret ediliyor. 1993 yılında gerçekleşen kongrede Başbuğ Türkeş karşısında liste çıkaran ve bu liste çıkarma hadisesinde kayınbiraderi ile birlikte Ülkü Ocaklarının fiziki saldırısına maruz kalan Koray Aydın'ın bu süreçten sonra MHP'den kopma noktasına gelişini Başbuğ Türkeş dönemi MÇP ve MHP'de Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütmüş olan Mustafa Dağcı şöyle anlatıyor: O kongrede yaşananlardan sonra Koray Aydın'ın DYP'lilerle bir diyaloga girdiğini, Devlet Bakanı ve DYP Trabzon milletvekili Mehmet Ali Yılmaz'dan öğrendim. Hatta Mehmet Ali Yılmaz bana "MHP milletvekilleri olarak bir kişi eksileceksiniz" dedi. Koray Aydın'ın MHP'den ayrılacağı bilgisini alan Başbuğumuz beni görevlendirerek "Evladım bu süreçte Koray'ın MHP'den ayrılması partimize zarar verir, git şunu ikna et" demesi üzerine, gidip onu ikna eden, MHP'de kalmasını sağlayan benim… Koray Aydın kongrede üzerinin çizilmesini ve kongrede yaşananları hazmedemediğinden böyle bir tutum içine girmişti.

Bu anlatılanlara göre Koray Aydın'ın "Bir gün bile MHP dışında olmadım" sözü aslında "Bir gün bile MHP dışında olamadım" şeklinde olmalıdır. O kongrede yaşananları, o kongreye katılan birçok kişi ve yetkili görmüştür. Kongre sonrası gelişmelere de o dönemin tüm yöneticileri şahittir. Meraklısı sorup, araştırabilir!"

***  

Yani anlayacağınız huylu huyundan bir türlü vazgeçmiyor. Koray Aydın MHP'deki ömrü de hizip yapa yapa dün itibariyle tamamlanmıştır.

Koray Aydın sana can alıcı bir soru, FETÖ'nün beyin ve sermaye takımında yer alan, Türkçe olimpiyatları kafilesini sürekli Yeniçağ gazetesine getiren ve şuan tutuklu olan Güldaş Aktüel Tekstil Şirketi'nin sahibi işadamı Adnan Osman Güldaş, 2012 yılında niçin seni, 2016 yılında da niçin Meral Akşener'i desteklemişti. Aranızı şimdi bulan bu isim mi oldu?

Koray Aydın basın toplantında "Şairin dediği gibi; el mi yaman bey mi yaman, yakında gösterir zaman diyoruz" demişsin… 

Evet, bizde aynen böyle diyoruz.