Hepimiz ülkücü hareketin mensupları olarak biliriz ki; ülkücü hareket büyük bir ailedir. Türk milletinin yegâne ümidi, Türk kültür medeniyetinin hamisi ve temsilcisidir.

Hepimiz birer Türk milliyetçisi olarak, milletimizin makûs talihini yenecek, fikir, erdem, ahlak abidesi olduğumuzda, “Allah’a, Kuran’a, Bayrağa ve vatan’a” yemin etmiştik.

“Emperyalizme, Komünizme ve Kapitalizme” karşı son nefes son nefer son damla kadar derken, Allah’ın huzurunda, nefislerimizi ayaklar altına alarak, en yüksek seviyede, ihlaslı bir şekilde, Türk milletinin kaderini omuzlamıştık.

Ülkücü hareket; asırlar öncesinden aldığı bayrağı hedefine taşıma ve tarihe yön verme iradesinden vazgeçmemiştir.

Bu gün hala, bıyıkları yeni terleyen ülküdaşlarımız, dedesi yaşındaki büyükleri gibi, ülkücü harekete, emek, heyecan, güç ve aksiyon katmaya devam emektedir.

Şükürler olsun ki; kurumlarımız Orhun Anıtları'na sadakatlidir, Hira Dağı'ndaki çağrıya sadıktır.

Her ülkü ocağı şubesinin, bir üniversite amfisi ayarındaki eğitici gücü ve Milliyetçi Hareket Partisinin, asırlar ötesinden gelen, devlet tecrübesinin birleştiği yer, hepimizin vicdanı, yüreği ve hayalleridir.

Kendimizi küçük görmeden ve haddimizi bilerek, Türk milletinin yarınlarına yürüyüşünde yine en önde, yine birlik beraberlik içerisinde, binlerce yıldan bu yana olduğu gibi ilahi aşkla devam edeceğiz.

Birleştirici gücümüz ihlas, ayrıştırıcı gücümüz ise fitnedir.

Fitne; karışıklık, kargaşa, geçimsizlik, huzursuzluk demektir.

İhlas; arıtma, saflaştırma, ayırma, katışığını gidermek demektir.

Evvela birey olarak kendimiz arınacağız. Ülkücü harekete ve teşkilat disiplinine aykırı, fitne ve fitneye sebep olan duygulara ruhumuzu kapatacağız.

Özellikle teşkilat yöneticileri ve vaktiyle yöneticilik yapmış başkanlarımız başta olmak üzere, ülküdaşlarımızın tamamı, fitnenin teşkilatlarımıza girmesine asla müsaade etmeyeceklerdir, etmemelilerdir.

Ardından; yanlış duygulardan ve yanlış insanlardan teşkilatları arındırarak, saf bir halde, yeminimize sadık kalarak bu kutsal ve muhteşem yolculuğa devam edeceğiz.

Fitneye ihlasla cevap vereceğiz.