Malum güruh, MHP'yi ele geçirme operasyonunu başaramayınca, bu sefer yeni bir parti kurma çalışmalarına başladı. Evlere şenlik haldeler. Ömrü MHP'de hizip, bozgunculuk, tezgâh kurmakla geçmiş adamların yanyana gelmesiyle şimdi kendi içlerinde aynı halleri yaşamaktadırlar.

"Yeni parti kuracağız" diye yola çıkanların yüzde doksanı MHP'de milletvekili adayı yapılmayan, aday listesine konulup seçilemeyen ve düşük karakterlerinden dolayı MHP'den kovulan tiplerden oluşmaktadır. Çoğunun dava duygusuyla falan alakası yoktur. Hatta insanlığı bile unutmuş kişilerdir. Düne kadar "Bu adam MHP'de ne geziyor?" diye birbirine saldıranların hepsi, şimdi aynı çatı altında birleşmiştir.

Milletvekili olduğu halde, bu siyasi şer cephesine katılanların birçoğunun da FETÖ bağlantılı olması tesadüf değildir.

Biri "Ben FETÖ'nün Belediyeler İmamıyım" diyen, diğeri "Türkiye'de farklı gelişmeler olacak" diye 15 Temmuz öncesi MHP'deki görevlerinden istifa edip, arkasına bile bakmadan kaçan, diğeri aile fertleri FETÖ'den gözaltına alınan ve ihraç edilen tipler olmasına kim tesadüf der ki?

Sahte bir rüzgâr oluşturdular, bindiler bir gemiye, yelkenlerini yalanla, dolanla doldurdular meçhule doğru bir yolculuk yapıyorlar.

Popüler kişilerin isimlerini "Kuracağımız partimize katılacak" diye ortaya atıyorlar, o isimlerin hepsi teker teker böyle bir şeyin olmayacağına dair açıklamalar yapıyor. Bunlar ise hiç bozuntuya vermeden "Herkes bizi konuşuyor" yüzsüzlüğüne vuruyorlar.

Bunlara en okkalı cevabı ise, Meral Akşener'in kuracağı partiye katılacağı iddia edilen Sadettin Tantan "Siyasi hafızamız maalesef çok zayıf. AKP ile biz mücadele ederken AKP saflarında yer alanlar, şimdi hangi yüzle AKP karşıtı olarak meydan meydan geziyorlar?" cümlesiyle vermiştir.

Aylar oldu, daha kuracakları partinin adını bile koyamadılar.

Koray Aydın televizyonlara çıktı "Kuracağımız partinin adı Merkez Demokrat Parti olacak" dedi. Herkes bu isimle dalga geçince ve tutmayınca, bu sefer  "Biz gündemde kalmak için kamuoyuna yoklama çektik, biz partimizin adını koymayı milletimize bırakıyoruz" gibi adeta dalga geçen bir açıklama yaptılar. Buradan da her açıklamalarına "yoklama geçiyorlar" gözüyle bakmak gerektiğini öğrenmiş olduk.

MHP'den ihraç edilenler, kovulanlar yeni bir parti kurma çalışması yapıyor. Bunun telaşı ise CHP'ye, HDP'ye, Halk Tv'ye, Sözcü'ye, FOX Tv'ye, Evrensel'e, Birgün'e, Oda Tv'ye, Aydınlık'a, Cumhuriyet'e, Yeniçağ'a düşüyor. Devrimcisi, komünisti, bölücüsü, FETÖ'cüsü adeta "yeni parti kurulacak" diye bayram ediyor. MHP'den istifa haberlerini abartarak, yalan ekleyerek veren sadece bunlardır. MHP'den 10 kişi istifa etse hepsi adeta kudurmuş, çıldırmış gibi "Şok şok şok 100 kişi MHP'den istifa etti" diye manşet atıyorlar.

Yeni parti ölü bir doğum olmuştur. Asıl eğlence parti kurulup, yönetimde yer alanların ismi görüldüğünde yaşanacaktır. 

MHP'de iken bozgunculuk, hizip, ayrıştırma yapan adamların yeni partide ekipleşme çalışması, bu isimler açıklandığı gün ekipler arası kavgaya dönüşecektir. O zaman ağızlardan çıkana, kalemlerden yazılana iyi bakın…

Koray Aydın, yeni partinin ismini "Merkez Demokrat Parti" olarak açıkladığı gün, birbirine had bildirme, hakaret etme yarışına girenler bunun en büyük örneği olmuştu. Bir avuç oldukları halde birbirini kucaklayamayan adamlar bir de "Biz Türkiye'yi kucaklayacağız" esprileri yapıyorlar.

Daha kuracakları partiye isim, logo bulamamış adamların, anket yayınlayıp, "Yeni kurulacak parti %20 oy alıyor" deyip, anket yayınlaması ve anket şirketinin "bizim böyle bir anket çalışmamız olmamıştır" diye açıklama yapması da, siyasetin Sülün Osmanlarını piyasaya çıkarmıştır. Bunlar Türkiye'yi kucaklamaya değil, başka bir şey yapmaya geliyor anlayacağınız…

Bunların yeni parti kurma hali de şu fıkradaki gibidir:

Çok eski zamanlarda adamın biri öyle yoksul ki karısına giydirecek bir şeyi yok. Giydirecek bir şey olmayınca bir yere gideceği zaman karısını bir fıçının içine koyuyor ve yuvarlaya yuvarlaya götürüyor. Sonra hacının biri bu durumu öğreniyor ve adama acıyor. Gidiyor ve düz bir basma alıp geliyor. Adam da karısına veriyor basmayı. Kadın alıyor eline basmayı, bakıyor düz.Hiç alacası yok. Diyor ki "Bu ne biçim basma. Çiçeği yok alacası yok.Herif ,boşver basmayı , sen yuvarla gitsin…

*** 

Meral Akşener'de baktı yeni kuracağı partinin alacası yok, herşeyi yuvarlayıp götürüyor. Ama o da çok iyi biliyor, fıçının içinde yuvarlanan yeni partinin nerede ve nasıl toslayacağını…

Yıldıray Çiçek/ORTADOĞU