Yıl 2010 veya 2011… 2012 değildi, çünkü eski büromdaydım mevzuya bahis olacak telefon görüşmemde.

Eski bir MHP milletvekili idi arayan. Birkaç hal hatır cümlemiz, ufak bir latife sohbeti. Sonra ‘seninkiler’ diye başladı konuşmaya. Sanırım başta Devlet Beğ’i sonra da divandaki birkaç büyüğümüzü, dostumuzu kastediyordu. Allah biliyor ya ben de kendisini Devlet Beğ’e karşı vefalı bilirdim o vakte kadar. Değilmiş. Sonrasında bir de 2015 yazında aradı, ‘ablaya karşı çok ağır yazıyorsun’ diye. ‘Sevmiyorum, tasvip etmiyorum, sonuna kadar da karşıyım …., ben ocağın gece nöbetçisi iken manav sandığı yaktığım gecelerde DYP’nin bakanı olan ve Başbuğun vefatında bize taziyeye gelmiş bir misafire genel başkan diyemem’ dedim kapattık. (en hafif cümlelerle geçmeye çalıştım)

Neyse o 2010 (yahut 2011)’daki konuşmaya dönelim. Arayan mezkur eski vekil şöyle diyordu;

“-Partideki sorunlar malum, (bu sorunlar da liste dışı kalınca yahut istediği adam il başkanı olamayınca akla gelir) biz ablaya ‘hadi abla geç şu işin başına’ diyoruz, kendisi de ‘daha vakti değil’ diyor”. “Sence nasıl olur? Ne dersin?”

“-Hocam, Devlet Beğ sağ ve başımızda iken (Allah uzun ömür versin) ben bunları konuşmam.”

Kendisinin ismini zikretmem bizim edebimize yakışmaz, kendisi şu an ‘abla’sıyla birlikte, gizlisi saklısı da yok. Çok da ön plana çıkmıyor. İnsan kimliğinde kıymeti var.

Son dönemlerde eski tüfek solcuların bile ümidi haline gelen ‘ABla’, yakın zamanda yeni parti genel merkezlerinin inşaatını geziyordu. Televizyondan izledim. Sanırım mühendis veya mimar ‘burası da genel başkan makamı’ deyiverince, iki eli önde bir adım öne sıçrayarak ‘yani benim odam’ deyince gülmek ile ağlamak arasındaki o iğrenç ruh halini yaşadım.

Son birkaç gündür ‘abla’nın bir Amerikan projesi olduğunu söyleyen okur-yazar mürettebat bana, biraz önce bahse konu olan telefon görüşmesini hatırlattı.

Fethullahçı, Ulusalcı, NATO ekseninde direkt ABD’ci, anti Amerikancı tavrıyla Postmodern ABD’ci, liberal ve Avrasyacı suyunda yıkanmış teşkilatsız/disiplinsiz Milliyetçi ekabirin ortak refleksleri MHP Genel Başkanına yönelik...

Projeler, zamanlamalar, planlar, ajite ve mağduriyetler daha çok Devlet Beğ’e yönelik. Netice?

Netice; Devlet Beğ ve ülkücü haraket daha da büyüyor! Çok şükür…

Selametle…