Delilerin intizamı mı yoksa birileri kullandığı figüranlarını mı saldı bilinmez ama art arda yaşananlar ülkede rejim adına kaygılar oluşturdu.

Şanlıurfa'da Atatürk heykeline yapılan saldırı, Çanakkale'de başında sarık ve uzun sakalıyla, resmi polis aracını kullanırken görüntülenen polis ve son olarak da AKP eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın bir televizyon programındaki "Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan'dır" sözleri bu kaygılara malzeme olmuştur. Elbette sadece bu örnekler değil, bugüne kadar yaşanmış birçok buna benzer örnek vardır.

Hadi, Atatürk heykeline saldıran, sarık ve sakalla resmi polis aracına oturan kişi meczup diyelim ya Ayhan Oğan'a ne diyeceğiz?

Bir zamanlar PKK Açılımı meşrulaştırmak için "Akil Adam"  yapılmış, yine bir zaman AKP MKYK üyesi yapılmış birisi… 

Yani Ayhan Oğan'a AKP tarafından bir değer ve misyon yüklendiği anlaşılıyor. 

Ayhan Oğan "15 Temmuz sonrası devletin içindeki çeteler temizleniyor. Devlet, devlet olma özelliğine yeniden kavuşturuluyor" deseydi kimsenin buna bir itirazı olmazdı. Ama Ayhan Oğan  'Türkiye Cumhuriyeti devleti yıkıldı, yeni bir devlet kuruldu' zihniyetini ortaya koyduğu için büyük tepki gördü. Kendi partisi AKP bile sahip çıkmadı. Ayhan Oğan dalkavukluk yapayım derken ortada kaldı. Yemediği hakaret kalmadı.

Elbette AKP'nin tüm yetkilileri, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bu konudaki "Milli Mücadele'yi 15 Temmuz'la kıyaslamak, fırsattan istifade Türkiye'yi budamak ihanettir, niyet sahipleri karşılarında MHP'yi bulacaktır. İnanıyorum ki, bu olanlardan, sürekli kösteklenen Cumhurbaşkanı da rahatsız ve memnuniyetsizdir. Aksini düşünmek ise milli bir felakettir."  Şeklindeki çok sert açılamaları sonrası teker teker açıklama yaptı. Nihayetinde zamanlama bu şekilde olsa bile, dalkavuk Ayhan Oğan'ın açıklamalarını kabul etmemeleri de önemlidir.

Önce AKP sözcüsü Mahir Ünal'ın "Son günlerde medyada, MKYK üyemiz olduğu iddia edilen, esasen geçmişte bir dönem MKYK üyeliğimizi yapmış olan Ayhan Oğan isimli kişinin yaptığı açıklamalar üzerinden, partimiz aleyhine yeni bir kampanya başlatılmıştır. Partimizin bu konudaki görüşlerini, Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız, daha önceçeşitli defalar, bizzat veya sözcüleri aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmıştır. Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu lideri, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarımızın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. " açıklaması, daha sonra Başbakan Binali Yıldırım'ın "Şaka mı yapıyorsunuz? Türkiye Cumhuriyeti devleti, 29 Ekim 1923'te kuruldu. O da Osmanlı Devleti'nin devamı olarak kuruldu. 16 Türk devleti var, bu Türk devletlerinin hepsi birbirinin devamıdır. Türkiye Cumhuriyeti de geçtiğimiz 94 yıl içerisinde gelişti, büyüdü ve bugün Allah'a şükür bölgesinde ve dünyada hatırı sayılan bir ülke haline geldi. Onun için kimin ne söylediğinin önemi yok, bazı televizyon programcılarının, yorumcularının söylediği laflar, bizim partimizi bağlamaz." açıklaması ve en son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Devlet içinde devlet asla. Bu devlet Türkiye Cumhuriyeti devleti. Devletimizin içinde devlet kurmak isteyenleri biliyoruz. İşte birisi Pensilvanya'ya gitmiş. Orada, gelsene. Niye gelmiyorsun. Tek devlet noktasında zaten hassasiyetimiz bellidir. O da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bunun dışında konuşulanlar lafü güzaftır. Kimse bize bir şeyler uydurmaya gayret etmesin, kusura bakmasınlar" açıklaması gelmiştir.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları herkese sorumluluklarını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin değerini ve varlığını hatırlatmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarına mesafesini ve tavrını çok net koymalıdır. Aksi halde 2-3 tane daha Ayhan Oğan gibi, Kadir Mısıroğlu gibi tipler çıkıp konuşsa AKP'nin çöküşü hızlanacaktır.

AKP'nin Atatürk ve Cumhuriyet konusunda sicili bozuktur. İnşallah bundan sonra Ayhan Oğan'a gösterdikleri tepkinin içeriğindeki duruşu sergiler ve o sicilden uzaklaşırlar.

Aslında bu süreçte en garip, en tuhaf olanda CHP'nin eylem ve söylemleridir. CHP, Ayhan Oğan'ın "Şimdi yeni devlet kuruyoruz" sözlerine tepki gösteriyor. Ama kendisi Türkiye Cumhuriyetini bölüp, sözde kürt devleti kurmaya çalışan HDP ile birlikte her türlü adımı beraber atıyor.  CHP'nin Ayhan Oğan'a tepkisi kıskançlıktan herhalde…  "Biz yeni devleti HDP'ye kurduracağız" diye düşünüyor olabilirler.

Türkiye'yi bölmek isteyen ve "yeni bir devlet" kurmak isteyen PKK'nın siyasi taşeronu HDP ile ne işi olur CHP'nin?

"Her yere Apo'nun heykelini dikeceğiz" ve "Seçimden sonra özerklik ilan edeceğiz" diyen PKK'lı Selahattin Demirtaş'ı 6-7 CHP'li milletvekili ziyaret edip, serbest bırakılmasını istemedi mi?

Gerçi Kemal Kılıçdaroğlu'nun Demirtaş'tan ne farkı var?

O da "Yerel Özerkliği getireceğim" demiyor muydu?

HDP ile miting yapan, HDP ile seçim ve referandum ittifakı yapan, HDP ile teröristler için yürüyen, HDP ile sözde Adalet arayan CHP'nin Ayhan Oğan'a söz söylemeye hakkı var mıdır?

Ne istiyorsun CHP?  

Ayhan Oğan yeni devlet kurmasın, yeni devleti HDP mi kursun istiyorsun?

Haliniz al birini, vur ötekine halidir.

CHP buna cevap veremez de, CHP'nin kucağına oturup MHP'ye saldıran MHP'den ihraç edilmişler, CHP-HDP ilişkisine ne diyor acaba?

Allah'a şükür bu ülkede MHP gibi bir parti, Devlet Bahçeli gibi bir lider vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin değer yargılarını herkese hatırlatıyor. O değer yargılarına dokunmak isteyenlere aşılmaz engel oluyor. 

Yaşa MHP, var ol Devlet Bahçeli…