Açtıkça açası geliyor demek ki. Yani kim açsa, neyi açsa durum budur.

"Açılım"ın izan ve ahmaklık testi vazifesi gördüğü şu mevsimde gördük ki "açılım", muvazene hücreleri, fahişeleri, ar-namus abidesi yapacak derecedeki ahmakların kusmuğundan başka bir şey değildir.

Bu erkân-ı hükümet taifesinin badem bıyık bırakıp badem kadar aklıyla "liberal muhafazakâr" söylemler attığı siyasi mazisi boyunca yedikleri lafların, lokmaların, azarların ve dahası nasihatlerin, baş okşamaların niye olduğu artık açıkça aşikârdır.

Hiçbir ideolojik kevgirin deliğinden geçemeyecek ve hiçbir devlet modelinin hoş göremeyeceği bu manzarasızlık olsa olsa "Türk demokrasisinin hep Türk'e rağmen ama demokrasi için" şiarını merkez kabul eden şoven sisteminde görülür.

Evet, müthiş demokrasiniz nasıl çalıştı yine. Ülkemde türettiğiniz yeni bir inanç sistemi bu; "Allah'a rağmen her şey demokrasi için" dini. Kahrolun.

Mazide, memlekette birisi faşizmden bahsetse ve doğal olarak da faşizmi yerden yere vursa MHP'ye de birkaç kelam etmeden sazı bırakmazdı. Haklı mıydı, hayır. Zira MHP faşizmin belki de en büyük düşmanıydı ve bu memlekette faşizmi kimse savunmadı. Savunabilir miydi, evet. Haklı olur muydu, bence kısmen evet. Evet, ama kimse savunmadı, faşizmin komünizm kadar karizması yok bu memlekette. Hatta dünyada. Lenin'in ne kadar aydın-entelektüel olduğu Yüksel Caddesinin kaldırımlarında dahi ayan beyan ortada iken Hitler'in acımasız bir katil olduğunu Tuğba Özay dahi bilmektedir. Ayrıca faşizm her nedense Türk kimliği ile ilişik cümlelerde yerden yere vurulurdu. Atatürk bile bazen faşist damgası yerdi bence hiç alakası yokken. Atsız ve Türkeş'in arkadaşları, çevresi hep faşist (?). Ayıca merhum Türkeş yobaz gerici falan....

Fakat Şeyh Sait yalnızca isyancı ya da son devrin din mazlumu... Diğer Saitler tartışmasız mübarek (!)... Paris Kürt Enstitüsünden canlı telefon bağlantısı ile programa katılan ve konuşmalarından anlaşıldığı kadarıyla ağız ishali olmuş zavallı adam faşizmin daniskasını yaparken asla ve asla faşist değil hem ayrıca aydın, entelektüel, farklı rengimiz falan filan... Ama bestelediği müzik eserine Türkistan motifi koyan bir sanatçı ağzına kadar faşist.

Şimdilerde ise faşizm deyince akla Kürtçüler gelmeli mi? Evet. Ya cemaat. İki kez evet. Ya hükümet. E üç kez evet.

Eskiden "kahrolsun faşizm"in amacı bağcıyı dövmekti. Şimdi bağcı "kahrolsun faşizm" diyor, bağını geri almak için. Niye mi; bağı Kürtçü faşistler almış. Dağdan inerek hem de....