Türk siyasetine bir parti daha katıldı.  Ama adı, logosu öğrenildiği andan itibaren de sosyal medyanın üzerinde en çok eğlence düzenlenen partisi oldu. Logoyu cemaatin meşhur yemeği Maklube'nin şekline benzetenlerden, İYİ üzerinden espriler üretenlere kadar binlerce kişi saatlerce eğlendiler. Bu parti ne kadar İYİ yalanlar söylerse söylesin, FETÖ etiketinden kurtulamayacağını da her yönüyle göstermiştir.

Mesela İYİ rol yapan Meral Akşener partisinin tanıtım konuşmasında "FETÖ ihanet şebekesi, sadece 15 Temmuz değil, 2004 den itibaren  bütün operasyonların  ana aktörüdür." diyerek bir nevi bu etiketten kurtulmaya çalışmış, Oda Tv isimli fikir sahtekârı haber sayfası da bu cümleyi ön plana çıkarmaya çalışarak, aklınca algı çabası vermiştir.

Madem FETÖ 2004 yılından itibaren bütün operasyonların ana aktörü de, 2013 yılında Fethullah Gülen'in talimatıyla hazırlanan 'Umut Yolcusu' belgeselinde Meral Akşener, Fethullah Gülen'in 'Dinler arası diyalog' düşüncesinin 1980 askeri darbesine bile engel olacak düzeyde olduğunu belirterek "Sayın Gülen'in yapmaya çalıştığı gibi farklı dinler arasında konuşmayı mutabık kalınabilecek noktaları ortaya koyabilmek için bir çalışma yapmanın hiç kimseye bir zararının olmadığı aksine faydasının olduğuna inanıyorum" demesini nasıl izah edeceksiniz?

Fikir sahtekârı Oda Tv, bir gün o belgeseli sayfanızda yayınlayın da oradan izlesinler…

Ben, 2004 yılında dinlerarası diyalogu "(BOP) YOLUNDA "HÜZÜNLÜ GURBET" FON MÜZİĞİ" başlıklı yazımda "Şehit mezarlıklarında, şehitleri papaza, hahama kutsatacak kadar da iğrençleşmişlerdir… Bu skandalın görüntüsü, geçen hafta Mersin'den yansımıştır. Saymakla bitmeyecek ne rezaletler, ne ucubelikler "Dinlerarası Diyalog ve Hoşgörü" adı altında sergilenmektedir. Türkiye'de bu manzaraların meydana gelmesini sağlayan ise; Fethullah Gülen ve cemaatidir. 

Papa II.John Paul şu ifadeleri kullanırken "Dinlerarası Diyalog, kilisenin tüm insanları Hıristiyanlaştırma amaçlı misyonunun bir parçasıdır."(1991, Redemptoris Missio=Kurtarıcı Misyon) Dinlerarası Diyalogu savunan Fethullah Gülen de, Vatikan'da Papa'ya sunduğu ünlü mektubunda "Papa 6.Paul Cenapları tarafından başlatılan ve devam etmekte olan Dinlerarası Diyalog için Papalık Konseyi(PCID)misyonunun bir parçası olmak üzere burada bulunuyoruz. Bu misyonun tahakkuk edişini görmeyi arzu ediyoruz" demişti… Bugün parçası oldukları misyon için de elindeki tüm imkanları seferber etmişlerdir." şeklinde yorumlarken, 2013 yılında Fethullah Gülen'i öven belgeselde "Fethullah Gülen'in dinlerarası diyalog modeli olsaydı ölümler olmazdı" şeklinde onu kutsallaştıranlar ve ona imaj çalışması yapanlar bize İYİ rol yapmaktadır.

Madem FETÖ "2004 den itibaren  bütün operasyonların  ana aktörüdür." O halde birbirinize karşı sevgi, bağlılık, sadakat niçin azalmadı?

2014 yılında FETÖ'nün tüm mensupları Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı yapılması için niçin kampanyalar düzenledi? Sosyal medyada niçin Meral Akşener adıyla "Hocaefendi'yi bir gün herkes anlayacak ! Ne mutlu şimdiden anlayana." Sözü her yerde yayınlanmış ve Önder Aytaç, Emre Uslu gibi FETÖ tetikçileri niçin bu kampanyalarda başrol oynamıştır?

Hatta Önder Aytaç "DUAMDIR; ALLAH'IM BU HANIMEFENDİYE CUMHURBAŞKANLIĞINI NASİP ET. ÇÜNKÜ O ÇOK İÇİMİZDEN BİRİ. NE DERSİNİZ?" yazılarını yazmıştı. 

Madem FETÖ'ye "2004 den itibaren  bütün operasyonların  ana aktörüdür." şeklinde bakış açınız var, o halde Fethullah Gülen bu bakış açınıza rağmen nasıl oluyor da sizden "Güzel insan" diye bahsediyor ve FETÖ mensuplarına "Akşener'e sahip çıkın, onu koruyun" talimatı veriyor?

Madem FETÖ'ye "2004 den itibaren  bütün operasyonların  ana aktörüdür." Bakış açınız var, 7'den 77'ye tüm FETÖ mensupları MHP'ye yapılmak istenen operasyonda sizi destekledi? 

FETÖ mensubu olup, sizi desteklemeyen bir kişi gösterebilir misiniz?

Savcı, hâkim, polis, asker, işadamı, gazeteci, yazar, yorumcu, işadamı, sanatçı FETÖ'cüler niçin Meral Akşener'i hedefe ulaştırmak için seferberlik başlatmıştı?

Fikir ve haber sahtekârı ODA Tv niçin bu konulara hiç kafa yormamaktadır.

Oda Tv isimli fikir ve haber sahtekârı haber sitesine, bir de yaptığı haberi hatırlatmak istiyorum. Oda Tv, Yeniçağ isimli gazetenin "Fethullah Gülen'i eleştirdi" diye yazarlığına ve görevine son verdiği kişileri geçtiğimiz yıllarda haber yapmıştı. Şimdi bu gazetenin Meral Akşener'i destekleyen gazete olmasını ve kurucular içinde olmasını nasıl değerlendirmektedir?  Prof. Dr. Çetin Yetkin ve Sebahaddin Önkibar haberlerine tekrar baksana Oda Tv? 

Ama öyle bir haber ahlakın yok ki, bakasın!

İYİ parti, iyi rol yapanları çok iyi bir şekilde yanyana toplamıştır. 

FETÖ'nün hiçbir operasyonuna karşı çıkmamış, FETÖ'nün MHP operasyonunda figüran olmuş Meral Akşener'de başrolcü olarak "FETÖ 2004 den itibaren  bütün operasyonların  ana aktörüdür." demektedir. Sen operasyonları yapanları övmüşsün, operasyon yapanlar seni övmüş, şimdi hangi İYİ'liği pazarlıyorsun?

"İYİ" olana FETÖ sahip çıkmazdı. FETÖ sahip çıktıysa mesele kötülerin "İYİ" maskesiyle rol dağılımıdır.

YILDIRAY ÇİÇEK/ORTADOĞU