1946 da doğdu. Halk müziğine gönül vermiş beş çocuk annesiydi. Adana MHP İl kadın kolları başkanlığını yürütüyordu. Aynı zamanda sahne ve plak çalışmaları mevcuttu. 16 Ağustos 1980 sabah 9.00 sıralarında sol görüşlü teröristlerin baskını sonucu evinde ağır yaralandı. Uzun süre tedavi görmesine rağmen Ankara Gülhane Hastanesi’nde şehit düştü. Kabri Adana’da Karşıyaka Asri Mezarlığındadır.

Ülkücü gençlik onu “Bozkurt Ana” diye bilir bir ana sevgisiyle muhabbet duyardı. Mürüvvet Ana türküler ve marşlar ile gençlerin dimağına Türk milliyetçiliğini nakşediyordu. Ve şöyle sesleniyordu;

"Haber verin bozkurtlarım gelsinler.

Azdı yaralarım merhem olsunlar.

Moskof uşağından hesap sorsunlar.

Soracağız bir gün imanımız var.

Anadolu Kırım Kafkas Türkistan.

Bağrımda yazılı bir ulu destan

Kerkük Kıbrıs Batı Trakya İran

Alacağız ahd-ü peymanımız var"

Diye ve yine türkülerinde esir Türk illerinin dertleriyle dertleşir acılarını paylaşır bir gün mutlaka derdi bütün Türk illeri özgür olacak. Bunu da ancak ülkücü gençliğin azmi ve çabası sonucu olacağına inanırdı.

"Kırımdan gelirim halimiz harap

Türk esir olur mu ettiler türap

Tek umudum Türkeştir ey ulu ya rab

Aramaya geldim oy oy Başbuğum nerde."

Diyerek Başbuğu ve onun bozkurtlarını işaret ediyordu.

Bozkurt Ana; gurbetçiye, sevdalıya, işçiye, memura velhasıl milletimizin bütün sosyal dilimlerine hitap ediyordu. Farklı bir ses rengi ve çok geniş repertuarı bulunuyordu.

Okuduğu eserlerden birkaç örnek vereyim;

1. Suna Gelin

2. İmanımız var

3. Düşmana bel bağlama

4. Bozkurt Anası

5. Bir Yiğit

6. Başbuğum Nerde

7. Adana’ya gel

8. Ayşem

9. Gel

10. Onbeşli

11. Son ümit

Bozkurt ana Halk müziğimizin yanı sıra Beste Türkü ve Fantazi eserlerde okurdu.

· Aşkınla ben divaneyim

· Aşka inanma

· Anladım kader böyle

· Hu Hu Erenler

· Dönmem gayri

Adlı eserleri bunlardan birkaçıdır.

Bozkurt Ana duruşu aile hayatı ve kararlığı ile her dönemde sanatçıların örnek alacağı ideal sanatçı modelidir. Aşık Feymani usta onun için; “O koca bir dağ” ifadesini kullanırdı.

Ben o yıllarda Tömfed (camiamızın sosyal ve kültürel faaliyetlerin sorumlu birimi) ile yeni tanışmış üniversiteye yeni başlamıştım şehit olduğunu haber aldığımızda hakikaten anamızı kaybetmiş gibi sarsıldık. Şunu net ifade edeyim onun yerini dolduracak, örnek alınacak bir hanım sanatçıya rastlamadım. Mekânı cennet olsun.