Heykeli dikilecek adam;

 

Hepimiz zaman zaman kullanmışızdır, defalarca duymuşuzdur, “heykeli dikilecek adam.”

Pekâlâ, kimdi bu heykeli dikilecek adamlar? Bu taltif kimler için yapılırdı?

Eskiden; canı pahasına yangın alevlerinin içerisine giren ve çaresiz vatandaşları kurtaran itfaiye erine taşıdığı kahramanlık duygusundan ve vazife aşkından dolayı, heykeli dikilecek adam denirdi.

Eskiden; zenginliğinden dolayı vatandaşı aşağılamayan, hayır hasenat işlerinde geri durmayan, öğrenci okutan, okul yaptıran, vergisini veren vatandaşlardan bahis açılınca, heykeli dikilecek adam denirdi.

Eskiden; idealist duyguları kabarmış, öğrencilerine baba- abi şefkati gösteren, harçlığını paylaşan, bütün imkânlarını geleceğin sahibi olan öğrencilerinden esirgemeyen öğretmen için, heykeli dikilecek adam denirdi.

Eskiden; suç ve suçluyla mücadelede sınır tanımayan, içinde ölüm korkusu barındırmayan, hırsızı, uğursuza, rüşvetçiye, kamu malına el uzatana dur diyen emniyet mensuplarına, heykeli dikilecek adam denirdi.

Eskiden; vatandaşın işine öncelik veren, vazife ve mesaisini kutsal gören, kamu malını namus bilen devletin bir toplu iğnesine dahi tenezzül etmeyen memurlar için, heykeli dikilecek adam denirdi.

Eskiden; vazifesi olmadığı halde, sokakta, caddede serseri ve ya yankesicilerin saldırısına uğrayan yaşlı bir amcaya, çocuklu bir kadına “mağdur olan birisine ”herhangi bir vatandaşımıza yardım eden kişiye, aldığı riskten ve göstermiş olduğu kahramanlıktan dolayı, heykeli dikilecek adam denirdi.

Eskiden; vatan müdafaasında bedelsiz ve fedakârca gösterdiği hizmetlerden dolayı şehadete ermiş, gazi olmuş şerefli askerlerimiz için, heykeli dikilecek adam denirdi.

Heykeli dikilecek adam;

Toplumumuzda; ahlak, fedakârlık, dürüstlük temsilcisi insanlar içindi.

Zihinlerimizde; namuslu, haysiyetli, tevazu sahibi kimseler içindi.

Heykeli dikilecek adam, herkesin kendi kahramanına verdiği bir vicdan unvanıydı ve toplumun geneli tarafından kabul gören iş ve eylemleri yapan kişiler içindi.

Şimdi heykelleri dikilenler teröristler.

Herhalde AKP nin yeni Türkiye’si bu olsa gerek.