Bölücü terör örgütünün hız kazandığı ve hükümetlerin yanlış ve yanlı politikaları sebebiyle mevzilerini güçlendirdiği bu günlerde, yeni anayasa tartışmaları, Türk milletinin tarihten gelen kazanımlarını yok sayma noktasına gelmişti.

Günümüzde AKP iktidarının bilinçaltındaki milliyetçilik düşmanlığı adeta bölücü örgütünün tezleriyle örtüşmüşçesine, aynı enstrümandan aynı notalar gibi ahenk içerisinde bir birini beslemektedir.

Türk milliyetçiliğine düşmanlığın, Türk milletine olan sevginin çokluğundan olmadığı aleni belli olmuştur. Milliyetçilik Türk dil kurumu sözlüğünde ''Maddi ve manevi açılardan millet ve ülkesinin çıkarlarını her şeyin üstünde tutma anlayışı' 'diye tarif edilmektedir. Şimdi Türk milliyetçiliğine düşmanlığı kim nasıl tevil edecek, sizce zırva tevil götürümü?

Bu tartışmaların ışığında; sanki Türk milleti tarih sahnesine 12 Eylül 1980 yılında çıkmış gibi akıl ve tarih gerçeklerinden yoksun saldırılara maruz kalmıştır. Hedefleri, kirli bir ihtilal döneminin kusurlarından yararlanarak TÜRK ismine olan alerjilerini anayasaya yazdırarak bir şeylerin finalini almak...

Türk'e ve Türkçülüğe düşman olan bu güruh sizce bir cehalet sebebi ile mi böyle davranmakta? Bunlar tarihi bilmemekte mi? Yoksa şımardılar mı? Bunlar yanlış millete kefen biçiyorlar...

Gerçek şu ki;

Miletlerin devletleşme sürecinde, Türkler Anadolu'ya geldiğinde, Bizans imparatorluğu tarafından davul, zurna eşliğinde karşılanmadığı tarihin kayıtlarında mevcuttur. Bizans'la Malazgirt ovasında savaşan ordunun adına hangi tarih kayıtlarında Türkiyelilerin ordusu denmiştir? O ordunun adı Türk ordusu değilmi?

Yine aynı millet ordularıyla İstanbul surlarına dayandığında, Türkiyeliler geliyor diye n olmamıştı, ordunun da milletinde adı Türk'tü.

Tarih içerisinde yaptığımız bütün yolculuklarda, haçlı seferlerinin muhatabı Türkiyeliler olmamış, yine Türkler olmuştu. Bu coğrafyada yaşayan insanlar Türk'tü, bunu bilmeyen olmadığı gibi, bilinmesine engel bir şeyde yok.

Bilim dünyasında, matematikte, mimaride, güzel sanatlarda çığır açmış onca Türk insanına hangi kitapta Türkiyeli denildiğine şahit oldunuz? Olamazsınız, çünkü Türkiyelilik tarihin hiç bir döneminde olmamış bir şeydir, tarihte Türkler ve devletleri vardır.

Bu övülmüş milletin kanlarıyla yoğurduğu vatanının adıda milletinin adıda Türk'tür, Bayrağı da Türk bayrağı.

Tarihin dünkü kalanında, Türk milletine karşı verilen savaşlarda başarılı olamamış milletler, toplumlar ve zihniyetlerin, demokrasinin faziletinden yararlanarak temin ettikleri mevziler, kendilerine bu imkânı tanıyan necip millete şükran duymak yerine, yerini savaş açmaya bırakmıştır. Bu savaşın bir tarafı Türkler diğer tarafı ise diğerleridir ve Türk milleti mevzilerini kaybetse de savaşlarını kaybetmeyecektir.

 

İrfan TOPÇU

***

Sizde bu bölümde yazmak isterseniz sitemizin ilkelerine ters düşmeyen yazılarınızı [email protected] mail adresine gönderin sizin adınızla yayınlayalım.

Not: Yazılarınızda isminizi ve kullanılacak mail adresinizi yazmayı unutmayınız.