Hasan Cemal geçmişte birçok kez yaptığı gibi yine MHP düşmanlığı yapmaya başladı. Ocak ayında Milliyet gazetesindeki köşesinde “Devlet Bahçeli ve benzerleri için…” başlıklı bir yazı yazdı.

Aşağıda bir yazı var! Bu yazı Hasan Cemal’in yazdığı yazının bire-bir yansıması… Aslında yazı iki hafta kadar önce yazılmıştı… Hasan Cemal’e bu kadar önem vermeye değmez dedim ve yazıyı tamamlayıp göndermekten vazgeçmiştim.… (Benzer bir değerlendirmeyi Ortadoğu Gazetesindeki köşesinde Yıldıray Çiçek de yapmıştı!) Ama yılardır yaptığı gibi Türkiye’yi bölmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmeye ve bölücübaşını meşrulaştırarak barış elçisi(!) olarak pazarlamaya çalışanlara destek yazıları yazınca ben de yazıyı yayınlamaya karar verdim.

Bu yazı; Hasan Cemal, Cengiz Çandar ve benzerleri içindir, barış adı altında bölücülüğe destek verenler için yani…

*****

Hey sen!

Yoksa farkında değil misin? Asıl bölücülere destek veren sensin.

Sözde demokratik açılıma destek vererek, ihanet sürecine destek vererek bölücülük yapıyorsun. Teröristlerle, terör mağduru aileleri ve şehit ailelerini aynı kefeye koyarak onların acılarına, hatıralarına saygı göstermeyerek bölücülük yapıyorsun.

Hey sen!

“Türkiye’nin temeline dinamit koymayı” demokratik açılım diye niteleyen…

Farkında değil misin yoksa?

Barış değil, mütareke ve federasyon isteniyor. Yoksa sen farkında değil misin ihanete ortak olduğunun? Vatan bölünsün mü? Şehit kanı mı aksın? Şehit anaları, eşleri, çocukları ağlasın mı?

İstediğin bu mu..?

30 yıldır 40 bin şehit verdik! Yetmedi mi bu kadar acı? Daha çok şehit mi verilsin istiyorsun? Dini, imanı, vicdanı olan; cinsi cibilliyeti belli olan biri, terör ister mi, şehit kanı aksın ister mi?

Hey sen!

Yoksa farkında değil misin? “Ülkenin temeline dinamit koyan AKP-PKK-BDP üçgenine” desteğinle barışa değil, teröre ve bölünmeye destek oluyorsun.

Düşün biraz!

Türk kelimesini Türk Ceza Kanunu’ndan çıkardınız. “Ne mutlu Türk’üm diyene!” sözünü her yerden kaldırttınız. Kendi içinde farklı lehçelerden oluşan Kürtçeyi tek bir dil haline getirmek için elinizden geleni yaptınız. Türklüğü öcü gibi gösterdiniz. Dilinizden “Türk Milleti” sözü dökülmedi hiç!

Kısacası; Türklüğü yok etmek istediniz. Olmadı! Senin ağababaların olan o zamanki emperyalist devletler de bunu denemişti! Yapamadılar, Atatürk’ün önderliğinde Türk Milleti bağımsızlığını kazandı! Onbinlerce şehit verdik, ama özgürlük ve bağımsızlığımızı kazandık! Türk Milleti manda olmayı kabul etmedi.

Yoksa farkında değil misin?

Anadolu’nun dört bir yanındaki şehit analarıyla, şehit babalarıyla, şehit çocuklarıyla, şehit eşleriyle, gazilerle hiç oturup sohbet ettin mi?

O insanların acılarını, kaybolmuş umutlarını kendi yüreğinde (varsa tabii!) hissetmeye çalıştın mı hiç?

Bunca yıl terör estirildi! Bunca yıl devlete karşı gelindi! Bunca yıl kalkınma için yapılan yatırımlar tahrip edildi, iş makinaları yakıldı! Bunca yıl silah ve uyuşturucu kaçakçılığından kazanılan paralarla terör eylemleri ve teröristler finanse edildi. Ve sen kalkıp, ihanete ve bölünmeye destek olabiliyorsun!

*****

Hey sen!

Farkında mısın bunların?

Yoksa yine inkar mı edeceksin?

Yoksa yine “kimse kızmasın ama bölücülüğümü yazdım” mı diyeceksin?

Yoksa yine Kandil’e, PKK kamplarına gidip röportajlar yapıp, teröristleri sevimli göstermeye mi çalışacaksın?

Yoksa yine, Cengiz Çandar ile birlikte Filistin yerine bu sefer Kandil kamplarına gidip “teröristçilik” mi oynayacaksın? Bu ülke günün birinde bölünürse, sen ve senin gibi “embedded (iliştirilmiş!)” gazeteci kılıklı ajan-provokatörler yüzünden bölünür. Kendi menfaatleriniz ve patronlarınızın menfaatleri yüzünden iktidara yalakalık ettiğiniz ve ihaneti barış diye yutturmaya çalıştığınız için bölünür. (Patronlara yalakalık deyince, sevgili zevceniz, Doğan Medya yöneticisi  ve KCK davasından tutuklanan BDP’li Anayasacı Büşra Ersanlı’nın gözaltına alınmasını protesto eden 700 kişi Ayşe Sözeri Cemal’in reklam(!) işlerini de hatırlatmadan geçemiyorum!)

Hey sen!

Asıl bölücü sensin!

Ama başaramayacaksınız!

Çünkü MHP henüz son sözünü söylemedi!

Çünkü Türk Milleti henüz son sözünü söylemedi!

Çünkü Türk Milletini seven Türk milliyetçileri sana, seni görevlendirenlere, ihanete ortak ve alet olanlara bu fırsatı vermeyecek!

Sen bu ihanetlerini de yaz! Hatta 12 adamın her biri ayrı bir bölüm yazsın! Kimse kızmaz! (olsa olsa acır!) Bizler kızmayız, ama gelecek nesiller senin yazdıklarını okuyunca –hayatta olursan—yüzüne tükürmek isteyebilirler!