GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ellerini ovuşturanlar hüsrana uğradı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, "Yeni dönemde öncelikle hedefimiz, eğitimi hem içerik, hem sistem olarak Türkiye'nin hedeflerine katkı sağlayacak seviyeye çıkarmaktır." dedi.

"Önümüzdeki dönemde yürütme olarak bizi, akademi olarak sizi, aynı şekilde özel sektörü çok zorlu bir süreç bekliyor. Organize sanayi bölgeleriyle okulları iç içe geçirmekte kararlıyız, bunu yapacağız." ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bilim üreten, araştırma-geliştirme odaklı çalışan, her alanda kendi modellerini geliştiren bir üniversite iklimi oluşturmadan, sadece tabelayla, sadece kadroyla hiçbir sonuç elde edemeyiz. Kendi bireysel çekişmelerinin, ideolojik saplantılarının ve kariyer hırslarının esiri kadrolarla dolu üniversitelerin hayırlı çıktılar üretmesi mümkün değildir."

"Gözümüzü o menzilden ayırmadık"

Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Sınırlarımız içinde ve dışında ne yaşarsak yaşayalım, asıl hedeflerimizden asla kopmadık. Başımıza hangi bela musallat edilirse edilsin yolumuzdan sapmadık, gözümüzü o menzilden ayırmadık. Daha düne kadar teröristlerle kendi sınırlarımız içinde dahi baş etmekte zorlanırken, bugün Irak'tan Suriye'ye, Avrupa'dan Orta Asya'ya kadar dünyanın her yerinde teröristlere hayatı zindan ediyoruz. 'İnlerine gireceğiz' dedik ve inlerine girdik."

Enflasyonla mücadele konusuna da değinen Erdoğan, "Biz sağlam durunca, ellerini ovuşturanlar da her zamanki gibi hüsrana uğradı." ifadesini kullandı.