TSK tarafından 20 Ocak günü saat 17.00'de başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 9'uncu gününde, operasyon için en kritik nokta olarak değerlendirilen Burseya Dağı ele geçirildi. Tepenin en yüksek noktasına Türk bayrağı diken askerler, buradaki beton sığınak ve mevzilerde bubi tuzaklarına karşı imha çalışması başlattı. Türkiye'ye roketli saldırıların düzenlendiği, stratejik öneme sahip dağın ele geçirilmesinin ardından Kilis ile Hatay'da gece sakin geçti. PKK/KCK/PYD-YPG'nin elindeki Afrin'e 13 kilometre uzaklıktaki Burseya Dağı'ndan teröristlerin temizlenmesinin ardından harekatın ilçeye doğru daha da hızlanacağı bildirildi.

TSK: 44 HEDEF İMHA EDİLDİ

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'nca, 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgilendirme yapıldı. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 597 olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 44 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan 25 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Türk Silahlı Kuvvetlerince desteklenen 4 Özgür Suriye Ordusu mensubu hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, bölgeden elde edilen bilgilere göre gece süresince 40 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 597 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen Zeytin Dalı Harekâtı, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."