Mersin'in Tarsus ilçesinde bazı kişilerce yürüyen merdivene atılan ve buraya ayakları sıkışması sonucu yaralanan kedi yavrusu, Tarsus Hayvan Barınağı'nda yaklaşık 2 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 30 Mayıs'ta Tarsus Rauf Denktaş Parkı'nın yan tarafındaki yürüyen merdivene, kimliği belirsiz kişilerce kedi yavrusu atıldı.

Merdivenlere ayakları sıkışan ve yaralanan kedi yavrusu, ihbar üzerine olay yerine gelen belediye ekiplerince kurtarılıp, Tarsus Hayvan Barınağı'na götürüldü.

Yaklaşık 2 aydır tedavisi süren kedi yavrusu, sağlığına kavuştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ölüme atılan kedinin hayata dönmesinden dolayı sevinçli olduklarını belirtti.

Olayı gerçekleştirenlerin henüz tespit edilemediğini belirten Can, "Yapanları şiddetle kınıyorum. Çok şükür hayvan barınağımızda veterinerlerimiz yavru kediyi ameliyat edip uzun emekler sonucu sağlığına kavuşturdular. Hayvan dostlarımız, bizlerin hayat yoldaşıdır. Hayatımızın her evresinde onlarla birlikteyiz. Onları seviyoruz ve seveceğiz. Kedimizi bu halde görmek beni çok mutlu etti. Hayvan barınağındaki görevli kardeşlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Can, bütün hayvan severleri barınaktan hayvan sahiplenmeye davet etti.

Tarsus Belediyesi Hayvan Barınağı Veteriner Teknisyeni Eşref Rışvanoğlu ise kedi yavrusunu iyileştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Patilerinde tırnak kayıpları oluştu ama çok şükür keyfi yerinde, sağlığı gayet iyi." dedi.