Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Sözcüsü Mustafa Arslan, Platform olarak, halkı ABD mallarını boykot etmeye ve yerine alternatif ürünleri tercih etmeye, yastık altı altın ve dolarları liraya çevirmeye davet ettiklerini bildirdi.

Platform Sözcüsü ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, PTT önünde düzenlenen basın açıklamasında, Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırıları telin etmek ve aldıkları kararları deklare etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Arslan, askeri ve siyasi saldırılara karşı dik duran Türkiye'yi gören emperyal güçlerin saldırılarının şeklini ekonomik ve psikolojik alana kaydırdığını belirtti.

10 Ağustos dolar darbesinin tamamen ekonomik ve psikolojik saldırıların sonucu olduğuna işaret eden Arslan, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar emperyalizm devletleri hedef alırken artık bireyleri hedef almaya başlamıştır. Bireylerin ekonomik anlamda yaşayabilecekleri sıkıntılardan oluşabilecek psikolojik buhranlardan nemalanmayı ve toplumsal olaylara da zemin hazırlamayı amaçlamaktadır. Aslında mesele açık seçik ortada durmaktadır. Küresel emperyalizmin öncüsü ABD, kendi yaşadığı bütün krizleri gizlemek için dünya devletlerine savaş açmış durumdadır. Küresel emperyalist ABD'nin gerek ekonomik anlamda gerekse de siyasi anlamda kendi içerisinde yaşadığı krizler, ekonomik bir boşluk oluştururken kendince yeni ittifaklar oluşturmaya çabalamaktadır."

"Yastık altı altın ve dolarları Türk lirasına çevirin"

Arslan, yaşanan krizin hükümetin iktisadi anlamda yönetimsel başarısızlığın sonucu olmadığını, art niyetli ve spekülatif bir operasyonel durumundan kaynaklandığını vurgulayarak, "Platform olarak, tüm halkımızı ABD mallarını boykot etmeye ve yerine alternatif ürünleri tercih etmeye, yastık altı altın ve dolarları Türk Lirası'na çevirmeye davet ediyoruz." diye konuştu.

Yapılan açıklama sırasında, kalabalıktan bir grup dolarları yırtarak yere attı. Daha sonrada katılımcılar, döviz bürosuna giderek dolarlarını bozdurdu.

Basın açıklamasına AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Karakol, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.