KAYSERİ'de 3 ay önce, 36 bin lira değerindeki altınları için öldürülen Sayal Say'ın (69) cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan biri kadın 4 kişi, polisteki sorgularının ardından adliyeye çıkarıldı.

Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi'nde yalnız yaşayan Sayal Say, geçen 10 Nisan günü ortadan kayboldu. Olayla ilgili İl Jandarma Komutanlığı özel istihbarat ekipleri ile Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri ortak çalışma yaptı. Olayla ilgili 3 aydır yapılan soruşturmada, 200 kişinin ifadesi alındı ve 150 kişinin telefon, banka ve tapu kayıtları incelendi. 3 aylık çalışmanın ardından Sayal Say'ın Mustafa Kınış (36)  ve Ahmet İncekaya (45) tarafından altın ve ziynet eşyaları için boğularak öldürüldüğünü belirlendi. Kınış ve İncekaya'nın yanı sıra olayla ilgileri olduğu, cinayete yardım ve yataklık ettikleri  iddiasıyla Mustafa Kınış'ın annesi Hatice Kınış (51) ile Ahmet Mert (46) de gözaltına alındı. Şüpheliler, boğarak öldürdükleri kadının cesedini, daha önce define için kazdıkları Osmandede tepesinde bulunan bir mağaradaki kuyuya gömdüklerini söyledi. 

Talihsiz kadının cesedi belirtilen kuyudan çıkarılarak otopsi için Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna getirildi. 4 şüpheli ise polisteki sorgularının ardından, Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye gönderildi. Polisteki sorgularında ve gazetecilerin soruları üzerine  Kınış ve İncekaya birbirlerini suçladı.