Polis ekipleri, hastane kapılarına şerit çekti.  Hastaneye gelen ve içeriye girmek isteyenler  görevliler tarafından uyarılarak içeriye alınmıyor.

Yanan hastanede savcı ve itfaiye incelemesi; Dış cephe kaplamasından numune alındı.

Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün çıkan yangının ardından boşaltılan binadaki incelemeler devam ediyor.
 

İÇERİYE KİMSE ALINMIYOR

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil, poliklinik ve diğer girişlerine şerit çekildi. Polis ekipleri ve hastaneni güvenlik görevlileri bu kapılarda nöbet tutuyor. Hastaneye gelen ve içeri girmek isteyenler görevliler tarafından uyarılarak içeriye alınmıyor.
 

DIŞ CEPHE KAPLAMASINDAN NUMUNE ALINDI

Hastanede bir yandan da inceleme ve delil çalışması devam ediyor. Soruşturma için görevlendirilen savcılar  hastanede inceleme yapıyor. İtfaiye ekipleri hastanenin dış cephe kaplamasından numune aldı. Bu numuneler daha detaylı incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi. Yine polis ve itfaiye ekiplerinin hastanenin elektrik tesisatında da inceleme yaptığı öğrenildi. 
 

İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: 300'ÜN ÜZERİNDE HASTAMIZ ÇEŞİTLİ HASTANELERDE


İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Gaziosmanpaşa'daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek incelemelerde bulundu. Sağlık Müdürü Memişoğlu burada yaptığı açıklamada, "Savcılık soruşturması sürüyor. Biz şu anda sağlığı nasıl aksatmadan devam edebiliyoruz ona bakıyoruz. Hastalarımızın hepsi çevredeki hastanelerde sağlıkla ilgili hiçbir sıkıntıları yok. Hastalarla ilgili takiplerimize devam ediyoruz, merak etmesinler. Yaklaşık 300'ün üzerinde hastamız çeşitli hastanelerde" diye konuştu. 

"BİNAMIZDA BÖYLE BİR YANGININ ÇIKMASI HEM ENDİŞE VERİCİ HEM DÜŞÜNDÜRÜCÜ" 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangına ilişkin, "Dün saat 17 sularında başlayan bir yangın ile karşı karşıya kaldık. Gerçekten yüreğimiz hopladı büyük bir endişeye kapıldık. Orada çalışan sağlık çalışanlarımız, itfaiye görevlilerimiz hızlı bir şekilde organize olarak hastalarımızı kısa bir sürede başarılı bir şekilde tahliye ettiler. Binamızda böyle bir yangının çıkması hem endişe verici hem düşündürücü. Yangın ile ilgili araştırma, soruşturma başlattık. İtfaiyenin, savcılığın ve bizim bu çalışmalarımız neticesinde yangının nedeni net ortaya çıkacak.  Açık bir şekilde dış cephe yangını olarak gördük. Teknik yorumlara girmek istemiyorum" dedi. 
 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TÜRKÖK'ün 3. yılı dolayısıyla düzenlenecek hasta-donör buluşması etkinliğine katıldı. Sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demircan, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangına ilişkin, "Dün saat 17 sularında başlayan bir yangın ile karşı karşıya kaldık. Gerçekten yüreğimiz hopladı büyük bir endişeye kapıldık. Orada çalışan sağlık çalışanlarımız, itfaiye görevlilerimiz hızlı bir şekilde organize olarak hastalarımızı kısa bir sürede başarılı bir şekilde tahliye ettiler. Can kaybı ile karşılaşmadık. Binamızda böyle bir yangının çıkması hem endişe verici hem düşündürücü. Yangın ile ilgili araştırma, soruşturma başlattık. İtfaiyenin, savcılığın ve bizim bu çalışmalarımız neticesinde yangının nedeni net ortaya çıkacak. Eğer sorumlalar varsa sorumlularla ilgili gereği yapılacak. Teknik bir sorun varsa o da tespit edilecek. Açık bir şekilde dış cephe yangını olarak gördük. Teknik yorumlara girmek istemiyorum. Önümüzdeki günlerde ayrıntılar kamuoyu ile paylaşılacak. Hastalarda etkilenme çok az. Dışarıdaki yangının dumanı içeri gelmiş" diye konuştu.

İTFAİYE AMİRİNDEN 'YANGIN' AÇIKLAMASI

Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde savcı, polis ve itfaiye ekiplerinin inceleme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar sürerken Gaziosmanpaşa İtfaiye Grup Amiri Abidin Vişne yangınla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  

Vişne, "Emniyetin ve bizim ekiplerimizin incelemeleri sürüyor. İncelemelerin sonucunda elde ettiğimiz verileri toplayacağız, değerlendireceğiz. Yangının çıkış sebebiyle ilgili kanaatimiz bu incelemelerin ardından oluşacak" dedi. 
 

"DIŞARIDAKİ TAHRİBAT ÇOK DAHA FAZLA"

Alevlere 80 itfaiye aracı ve 200 itfaiye personeliyle müdahale edildiğini söyleyen Vişne, "İçeride daha çok ofis kısımlarında sıkıntı var. Yataklı yerlerde yanma yok. İçeride ciddi bir tahribat yok. Dışarıdaki tahribat çok daha fazla" ifadesini kullandı. 
 

"ÇÖKME TEHLİKESİ YOK"

"İhmal olup olmadığı araştırmalar sonucunda netleşecek. Şuanda da çökme tehlikesi yok" diyen Abidin Vişne, "Dış cephede kullanılan malzemelerin kaliteli mi değil mi onu şuanda söylemek çok doğru olmaz.İncelemeler sonucunda ortaya çıkacak. Genel olarak baktığımızda dış cephede kullanılan kaplama malzemelerin yanmaya mukavemetli olması lazım" diye konuştu.

DÜN YAŞANANLAR

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın çıktı. Can kaybının yaşanmadığı yangında hastalar tahliye edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısmen kontrol altına alındı.

Yangın, Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde saat 17.00 sıralarında çıktı. Dumanların görülmesi üzerine itfaiyeye haber verilirken sedyelerle hastaların tahliyesi yapıldı. Dış cephe izolasyonunun da tutuşmasıyla alevler bir anda binayı sardı. Olay yerine; Fatih, Bayrampaşa, Bağcılar, Bakırköy, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sultangazi, Bahçeşehir, Şişli, Beyoğlu, Sarıyer itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken bir yandan merdiven uzatarak kalan hastaları tahliye etti.  Hastane çalışanları tahliye çalışmalarında itfaiyeye destek verdi. Yoğun bakım ünitesindeki hastalara ambulanslarla çevredeki hastanelere nakledildi. Yangın nedeniyle can kaybı yaşanmazken dumandan etkilenen bazı kişiler çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı. Yangın nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu yaşandı.  

YANAN HASTANE BU SABAH HAVADAN BÖYLE FOTOĞRAFLANDI

Gaziosmanpaşa'daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün akşam çıkan yangının ardından binanın son durumu havadan görüntülendi.

Hastane binasının son hali bu sabah görüntülendi. Yangında hastanenin dış kaplamasının büyük bölümünün yandığı görülüyor. Ali AKSOYER - İSTANBUL,(DHA)

HASTANE YANGINININ İLK ANINDA İÇERİDE VE DIŞARIDA YAŞANANLARA İLİŞKİN YENİ GÖRÜNTÜLER

Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Yangının ilk anında çekilen görüntülerde içeride büyük panik yaşandığı görülüyor. Hasta ve yakınları, dumanla kaplı koridorlarda ilerlerken zor anlar yaşıyor. Bu sırada cam kırılma sesleri duyuluyor. Dışarda çekilen görüntülerde ise yangının hastanenin arka bölümünde alt kısımlarda başladığı görülüyor.