Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde;

''Her türlü zor çalışma şartlarına rağmen, ülkemizde ve yurt dışında görev yaparak vatanımızı temsil eden değerli basın mensupları görevlerini özveriyle yapmaktadırlar. Basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak milletin doğru haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görevi üstlenmiş durumdadır. Maalesef, Türk Milletini yalan ve yanlış bir şekilde bilgilendiren Gazetecilik kisvesine bürünmüş şahıslar da meydanlar da gezmektedir. Biz ilkeli, tarafsız ve Türk Milletinin çıkarlarını gözeten her basın mensubunun yanındayız. Yaşadığı zorluklar bizim de zorluklarımız, yaşadığı sıkıntılar bizim de sıkıntılarımızdır.

 Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi “Şüphesiz demokrasi, haber alma ve ifade özgürlüğüyle güçlenir ve zenginlik kazanır. Bin bir güçlükle mesleklerini icra etmeye çalışan değerli gazetecilerimizin çabaları takdir edilmesi gereken bir durumdur.”

 Bu anlamlı günde Esenyurt’ta vazifesini icra ederken şehit edilen basın mensubumuz Cengiz Akyıldız ağabeyimiz başta olmak üzere tüm basın şehitlerimizi yâd ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, ilkeli ve Türk Milletinin sesi olma görevini yürüten tüm gazetecilerimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah yâr ve yardımcıları olsun.''