İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Erzincan'a gitmek için dün saat 22.45'te havalanan  THY'ye ait yolcu uçağı, Erzincan'daki yoğun sis nedeni ile iniş yapamadı. Elazığ Havaalanı'na iniş yapan uçaktaki 200 yolcu, burada beklemek zorunda kaldı. Yolcular ile yetkililer arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Olumsuz hava koşullarının devam etmesi üzerine, 200 yolcu sağlanan otobüslerle Elazığ'dan Erzincan'a gönderildi.

Yolculardan İlker Karabulut, "İstanbul- Erzincan uçağının saat 22.45'te kalkması gerekiyordu. Fakat saat 23.30'da havalandı. Erzincan'a saat 01.30 sularında vardık. Ama yoğun sis nedeni ile uçak iniş yapamadı. Bu yüzden Elazığ'a gitmek zorunda kaldık. Elazığ'a indikten sonra 40 dakika uçakta bekledik. Yetkililer bize 'İstanbul'a geri dönecekler uçakta dursun, Erzincan'a gidecekler karayolu ile yoluna devam edecek' dedi. Yolcular olarak bu duruma itiraz ettik. 'Karayolu ile gidemeyiz. Kış şartları ağır' dedik. Elazığ'dan sabah 06.00'da otobüslerle yola çıktık. Bizden önce yola çıkan bir otobüs Pülümür'de kaza yapmış. Yetkililer bizlere yeterince yardımcı olmadı. Hepimiz mağdur olduk" diye konuştu.

Yolculardan Yunus Burak Parlak ise "4 saat Elazığ'da bekledik. İhtiyaçlarımız karşılanmadı. Bizlere 2 seçenek sundular; 'Ya İstanbul'a geri dönün ya da karayolu ile Erzincan'a gidin' dediler. Mecburen karayolu ile Erzincan'a gitmeye karar verdik. Ama bizden önce yola çıkan otobüs Pülümür'de kaza yapmış. Yol kapalı. Fırtına ve tipiden dolayı hareket edemiyoruz. Mağduriyetimiz çok fazla" diye konuştu.