Son dakika haberi! Genelkurmay Başkanlığı'ndan dün yapılan açıklamaya göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlarda 4 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan akşam saatlerinde bir saat ara ile yapılan iki açıklamada, 5 askerin daha şehit olduğu, 9 askerin ise yaralandığı ifade edilmişti.

Operasyonlarda, PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ mensubu en az 39 teröristin de etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiği aktarıldı.

Harekatın 22. gününde, düşen Atak helikopterinde şehit olan 2 asker ile birlikte şehit sayısı 11'e yükseldi,11 asker de yaralandı. Yaralı askerlerden birinin kurtarılamaması sonucu şehit sayısı 12 oldu.

Harekatta şehit olan ve ailelerine acı haberleri ulaştırılan askerlerin isimleri: 

Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Mut (Kırıkkale)

Şehit Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Kahraman (Ankara)

Şehit Uzman Erbaş Enes Sarıaslan (Adıyaman) 

Şehit Uzman Çavuş Hamza Karacaoğlu (Giresun)

Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş (Mersin)

Şehit Uzman Çavuş Halis Koca (Adana)

Şehit Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın (Samsun)

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin (Samsun)

Şehit Piyade Uzman Çavuş Koray Karaca (İstanbul)

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan (İzmir) 

Şehit Uzman Çavuş Serdar Ege (Eskişehir)

Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz (Hatay)

1180 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK'dan operasyona ilişkin yapılan son açıklamada, harekatın başlangıcından itibaren  etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1180 olduğunu duyurdu. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığınca gerçekleştirilen hava harekatıyla terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ'e ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan 36 hedef imha edildi.

Hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla desteklenen kara harekatının, planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği bildirildi.