KONYA'da kız kardeşinin düğünü için askerden izne gelen 20 yaşındaki Osman Berrak, trafikte tartıştıkları alkollü sürücüsü 30 yaşındaki Ramazan Temel tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı. Polisin kovalamaca sonucu yakaladığı Temel'in ilk ifadesinde, "Gereğini yaptım" dediği öğrenildi.
Olay, saat 02.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Tren Garı önünde meydana geldi. İddiaya göre Murat Zeybek yönetimindeki 07 MHF 45 plakalı otomobil cadde üzerinde seyir halindeyken, Ramazan Temel'in kullandığı 34 TE 8739 plakalı otomobil gar içerisinden aniden yola çıktı. Temel, aracından aldığı ekmek bıçağı ile aşağıya inerek küfür etmeye başladı. Bıçağı gören Zeybek ve araçta bulunan arkadaşları Veli Mıngır ve Osman Berrak kaçmaya başladı. Ramazan Temel, bir süre kovaladığı Osman Berrak'ı gar önünde yakalayarak göğsünden bıçakladı. Temel, daha sonra Zeybek'in aracının lastiklerini kesip, kontak anahtarını alarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Osman Berrak, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahelesinin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Berrak'ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Osman Berrak'ın haftasonu evlenecek olan kız kardeşinin düğünü için Şırnak'taki askeri birliğinden izin alarak Konya'ya geldiği öğrenildi.

'GEREĞİNİ YAPTIM'

Olaydan sonra çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri kaçan aracın kiralık olduğunu tespit etti. Aracın merkez Karatay ilçesi Yeni Mahalle yönünde seyir halinde olduğunu belirleyen polis, yaşanan kovalamaca sonucu Ramazan Temel ve yanındaki sevgilisi 30 yaşındaki Ayşe Yaşar yakalayarak gözaltına aldı. Ramazan Temel ilk ifadesinde,"Otomobili önüme kırdılar. Ben de gereğini yaptım" dediği öğrenildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden Temel'in 1.60 promil alkollü olduğu öğrenildi. Soruşturma sürüyor.